Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 1. 2011,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 1. 2011, 10.16

8 let

Le vse se mora poklopiti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Petra Majdič bo konec tedna v Davosu v Švici nastopila na dveh tekmah svetovnega pokala. Slabši rezultat v Düsseldorfu je prebolela, v Švici pa ne bo vse odvisno od nje, saj je konkurenca močna.

V soboto je Majdičeva v Düsseldorfu osvojila komaj 23. mesto, čeprav si je obetala precej boljši rezultat. Že konec tedna bo imela v Davosu priložnost, da popravi vtis z zadnje tekme. V Švici bosta na sporedu "njeni" disciplini 10 km klasično in šprint v prosti tehniki. Popotnica ni slaba, kajti na tej tekmi bo 30-letnica na nekoliko spremenjeni trasi celo branila lansko zmago. "V Davosu bomo tekli na veliki nadmorski višini, podobo pa bo tudi na naslednjih tekmah svetovnega pokala. Zaradi tega sem bila v zadnjem času na višinskih pripravah na Rogli in sem na višino navajena. Moram reči, da se že kar veselim 'klasike', medtem ko pričakujem, da bom imela v nedeljo nekoliko več težav. Za vse tiste, ki bomo tekle v soboto, bo to na nedeljskem šprintu oteževalna okoliščina," je pojasnila Petra Majdič. Brinjčanka je dobro pripravljena, vendar vse ne bo odvisno le od nje. "Zase vem, da sem v dobri formi, vendar pa ne vem, kaj se dogaja s konkurenco. Ravno v tem čar tega športa, da ne veš, kako dobro so pripravljene tvoje tekmice. Ob meni na treningih ni ekipe, predvsem za daljše preizkušnje, da bi lahko primerjala svoj tek z drugimi. Vendar lahko rečem, da če se bo vse poklopilo, bo tudi rezultat dober. Je pa vedno tako, da lahko kakšna malenkost povsem spremeni razplet," je pred naslednjima tekmama razmišljala najboljša šprinterka zadnjih let, ki ji je na Rogli treninge otežilo deževje, zaradi katerega je bila proga popolnoma zmehčana.

Zadnja tekma v Nemčiji se ni razpletla po njenih načrtih, saj je izpadla že v četrtfinalu, potem ko je v prvi skupini zabeležila šele peti čas. Na koncu se je izkazalo, da je bila ta skupina tako hitra, da so iz nje napredovale prve štiri tekmovalke, vključno z Vesno Fabjan in Katjo Višnar. Če ne bi Majdičeva proti koncu popustila, bi se verjetno prebila v polfinale, njene možnosti za vrhunsko uvrstitev pa bi skokovito narasle. "To je bila posebna tekma, na kateri je potrebno biti agresiven. V prednosti so bile nižje, bolj stabilne tekmovalke. Sama sem na začetku žal zaostala za vodilnimi, v nadaljevanju pa se nisem mogla prebiti naprej. Poleg tega sem naredila napako in sem se umaknila obema Slovenkama, v šprintih pa velja pravilo, da se ne smeš umakniti nikomur," je zadnjo tekmo, po kateri je bila zelo razočarana, komentirala tretja tekačica minule sezone. Tudi njen trener Ivan Hudač je že pozabil zadnjo tekmo: "Ne obremenjujemo se več s tem, kar je za nami. Pred seboj imamo druge cilje. Poleg tega je Petra v tej sezoni že dvakrat stala na odru za zmagovalke."

Majdičeva in slovaški trener, ki sta v Davos prispela v četrtek popoldne, ostajata pri istih ciljih na vsaki tekmi, torej uvrstitvi med najboljših deset.

Ne spreglejte