Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 12. 2012,
17.39

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 8. 12. 2012, 17.39

8 let, 5 mesecev

Kikkan Randall zmagovalka v Quebecu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Kikkan Randall je zmagovalka sprinta v prosti tehniki na svetovnem pokalu smučarskega teka v Quebecu. Vse Slovenke obstale v četrfinalu.

Američanka je v finalu zmagala pred Norvežanko Maiken Fallo (+1,1), tretja je bila Švedinja Ida Ingemarsdotter (+1,3). Vse tri Slovenke Katja Višnar, Vesna Fabjan in Alenka Čebašek, ki so se prebile v četrtfinale, so tam tudi končale nastope.

Vse tri slovenske smučarske tekačice Višnarjeva, Fabjanova in Čebaškova, ki so bile uspešne v kvalifikacijah - tam je nastope končala Barbara Jezeršek -, se nato niso prebile do polfinala in naprej. Višnarjeva je zasedla končno 13. mesto, Čebaškova je bila 25., Fabjanova pa je tekmo končala mesto za njo na 26. mestu. Vodilna v svetovnem pokalu Norvežanka Marit Björgen na tekmi ni nastopila.

Višnarjeva je v svoji četrtfinalni skupini sicer končala na tretjem mestu in je še dolgo, vse do zadnje četrtfinalne skupine, upala, da se ji bo kot srečni poraženki vseeno uspelo prebiti v polfinale, a na koncu se je izkazalo, da je bilo upanje zaman.

"V celoti nisem zadovoljen z rezultati, glede na pogoje smo se dogovorili, kako teči. Lahko rečem, da je Katja tekla pametno in ji je žal malo zmanjkalo, medtem ko se Vesna ni držala dogovora in je bila neučakana in zaletava, zato je davek plačala v finišu četrtfinalne tekme. Zelo pomembno je bilo imeti hiter start in priti v dober položaj, kar nobeni od naših deklet ni uspelo. Na progi je bilo zaradi razmer skoraj nemogoče prehitevati, razen v ciljni ravnini. Enako je bilo pri Alenki, po slabem startu skoraj ni bilo več mogoče priti v ospredje. Za razliko od včeraj, ko sta Katja in Vesna odtekli skoraj brez napak, danes temu ni bilo tako, čeprav je bilo danes to še bolj pomembno," je današnjo tekmo ocenil glavni trener Marko Gracer.

Moško tekmo, kjer je prav tako manjkal vodilni v svetovnem pokalu Norvežan Petter Northug, je dobil Šved Emil Jönsson. Slednji je v finalu ugnal rojaka Teodorja Petersona, ki je na drugem mestu zaostal za 0,7 sekunde, tretji je bil Rus Aleksej Petjuhov (+ 0,8). Slovencev ni bilo na startu.

Tekaška karavana se zdaj seli na prizorišče Canmore, kjer bo 13. decembra naslednja tekma za svetovni pokal.

Ne spreglejte