Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
30. 11. 2014,
8.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Katja Višnar

Nedelja, 30. 11. 2014, 8.03

8 let

Katja Višnar: Dobro sem odreagirala

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Blejska tekačica Katja Višnar je letošnjo sezono začela tako, kot si je želela. Na tekmi v Ruki je osvojila odlično drugo mesto in že optimistično gleda na prihodnje tekme.

Katja Višnar je že poleti na pripravljalnih tekmah dosegala dobre rezultate, zelo dobro pa ji je šlo tudi na zadnjih pripravljalnih tekmah v Beitostølenu. Po besedah naše tekmovalke je rezultat prišel v pravem trenutku. "Vesela sem tega rezultata, saj sem ga potrebovala. To je zelo dobra popotnica za naprej," so bile uvodne besede Višnarjeve.

Pa je 30-letna Blejka pričakovala medaljo že na prvi tekmi svetovnega pokala? "Pravzaprav sem pričakovala oziroma želja je bil finale. Počutila sem se zelo dobro, ampak nikoli ne moreš vedeti, saj se lahko v finalu zgodi marsikaj. Na tekmi sem potrdila, da če imam dober dan, lahko pridem zelo visoko."

Od tekme lahko veliko dobrih stvari naprej prenese

Proga v Ruki je znana kot ena težjih na tekmah svetovnega pokala. Predvsem je pomemben zadnji vzpon pred ciljem, kjer je Katja veliko pridobivala v primerjavi s svojimi sotekmovalkami. "Vem, da sem v vzponih tehnično zelo dobra. Predvsem sem se osredotočila na to, da vzpon tehnično dobro odtečem in porabim čim manj energije. Želela sem, da mi čim več moči ostane za zadnji del proge," je o svoji taktiki povedala Katja, ki je s serviserji našla pravo formulo za pripravo smuči. "Na začetku nisem bila najbolj zadovoljna s smučmi. Niso imele najboljšega oprijema, sploh v vzpon sem morala uporabljati škarjasti slog … Mislim, da sem pozneje zelo dobro odreagirala in dala serviserjem vedeti, da hočem boljši oprijem smuči. Od četrtfinala naprej je bilo veliko bolje, tako da moram povedati, da so tudi oni opravili zelo dobro delo."

Pravega počitka pa za Višnarjevo ni, saj jo prihodnji konec tedna čaka že nova tekma v Lillehammerju. "Najprej si bom pogledala videoanalizo tekme, ker vem, da lahko veliko dobrih stvari naprej prenesem. Potem bom misli prenesla že v Lillehammer, tako da se že veselim prihodnjih tekem," je še za konec povedala slovenska specialistka za šprint.

Ne spreglejte