SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kalan: Čakajoč na koroški predlog

1

termometer

Tudi za Jara Kalana, direktorja Smučarske zveze Slovenije, je ideja o skupni kandidaturi Avstrije, Italije in Slovenije za svetovno prvenstvo v alpskem smučanju precejšnja neznanka.

Potem ko je Schladming po več neuspešnih poskusih le prepričal odgovorne pri Mednarodni smučarski zvezi in po letu 1982 vnovič prejel organizacijsko taktirko za svetovno prvenstvo (2013), so se očitno avstrijski apetiti povečali. Zgodba o idejah koroškega deželnega glavarja Gerharda Dörflerja za slovenski prostor niti ne bi bila tako zanimiva, če ne bi 53-letni naslednik Jörga Haiderja obudil zamisli o sodelovanju treh dežel. Korošec je namreč na nedavni novinarski konferenci predstavil zamisel o skupni kandidaturi avstrijske Koroške, Slovenije z Gorenjsko in Italije s Furlanijo - Julijsko krajino za svetovno prvenstvo v alpskem smučanju.

Seveda gre v prvi fazi zgolj za zamisel, saj je tovrstni načrt velika neznanka že za Avstrijsko smučarsko zvezo, kaj šele za krovni smučarski organizaciji obeh sosednjih držav. Dörfler naj bi se v kratkem sestal s predsednikom avstrijske zveze Petrom Schröcksnadlom. Kaj pa na vse skupaj porečejo pri Smučarski zvezi Slovenije? ''Tudi zame je ta pobuda nova, zato kakšnega konkretnega komentarja ne morem dati. Lahko rečem le, da čakamo na uraden predlog ali pa vsaj klic iz koroške strani. Potem bi o vsem skupaj lahko povedal več. Vsekakor pa se moramo zavedati, da imajo škarje in platno v rokah pri Mednarodni smučarski zvezi,'' pravi direktor SZS Jaro Kalan, ki se bolj kot s skupno kandidaturo za alpsko prvenstvo spogleduje s samostojno kandidaturo za organizacijo svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah. Če se bodo napovedi o pripravi sodobnega nordijskega centra v Planici uresničili, bi lahko Slovenija leta 2013 gostila finale svetovnega pokala vse nordijskih disciplin, kar bi bila verjetno tudi dobra generalka pred SP.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin