Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 2. 2008,
10.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 21. 2. 2008, 10.57

8 let

Jerman: Teren in forma sta za vse nas uganka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred petim superveleslalomom sezone je Andrej Jerman v negotovosti glede pripravljenosti v tej disciplini, v kateri je sicer na uvodu sezone, ko so bili smučarji prvič v Kanadi, dosegel četrto mesto.

V nadaljevanju sezone mu v superveleslalomu ni šlo več tako dobro kot denimo v njegovi paradni disciplini, smuku. Trenutno je na 18. mestu v seštevku superveleslaloma in s tem najboljši iz našega tabora. "Zadnji superveleslalom je bil na sporedu pred mesecem dni v Kitzbühlu, pa še tam sem bil na progi samo 18 sekund, tako da o stopnji pripravljenosti v tej nepredvidljivi disciplini ne morem prav dosti povedati. Poleg tega je za vse smučarje, razen za Kanadčane, teren v Whistlerju neznanka, saj nimamo izkušenj z minulih tekem,"pravi Tržičan.

Whistler Mountain je bil sicer pred leti stalna postaja svetovnega pokala, vendar v novembru ali decembru, ko so tekme v tem središču blizu oceana serijsko odpadale. Tam namreč lahko v zelo kratkem času zapade tudi meter snega. Tako so zadnje tekmovanje uspešno izpeljali pred dolgimi trinajstimi leti. V februarskem terminu so razmere precej bolj stabilne, toda letos poročajo o dokaj visokih temperaturah. "Upam samo, da bo ta tekma uspešno izpeljana, sicer bomo specialisti za hitre discipline prišli sem, kjer je 9 ur časovne razlike z Evropo, zaman. Ne glede na to, da marsikomu ni ustrezalo drugič v sezoni oditi na tako dolgo potovanje, je dobrodošlo, da bomo lahko spoznali olimpijski teren, tako da bomo čez dve leti že nekoliko bolj domači," pred soočenjem z olimpijskimi tereni razlaga Jerry, ki bi se rad do konca sezone prebil med najboljšo petnajsterico tudi v drugi najhitrejši disciplini, kar bi mu za naslednjo sezono omogočilo zelo ugodno štartno številko. Poleg današnjega sta na koledarju do konca sezone še dva superveleslaloma.

Ne spreglejte