Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 12. 2012,
15.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak biatlon Pokljuka

Nedelja, 16. 12. 2012, 15.06

7 let, 12 mesecev

Jakov Fak: Ni vsak dan Sloven'c na "štengah"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je pokljuške preizkušnje svetovnega pokala sklenil z novimi stopničkami. Četrtkovi zmagi v šprintu je dodal še drugo mesto v skupinskem štartu.

"Servis je danes opravil izjemno delo, največji problem je bil umazan sneg. Na strelišču je bilo zaradi megle malce težje, a tudi iz tega lahko potegnemo nekaj dobrega, tudi v Oberhofu najbrž ne bo dosti drugače," je ocenil nedeljsko preizkušnjo, v kateri je zmago slavil Nemec Andreas Birnbacher, Jakov Fak pa je z novim paketom točk v skupnem seštevku svetovnega pokala presegel številko 200. Z 250 osvojenimi točkami po treh postajah zaseda visoko 5. mesto.

Fak je ljubiteljicam in ljubiteljem biatlona v Sloveniji pripravil resnično vesel december, po zgoščenem urniku tekem pa se seveda veseli počitka, ki pa ga ravno ne bo na pretek. "Naslednje dni bom preživel v krogu svoje družine, potem nas pred Božičem čakajo krajše priprave, po božiču pa Tejo in mene čaka nastop na ekshibicijski tekmi v Gelsenkirchnu. To je torej program do novega leta, po novem letu pa takoj potujemo na nove tekme svetovnega pokala v Oberhof. Zelo hitro bo minilo, zato bo treba dobro izkoristiti te proste dni," pravi, ob tem pa se strinja, da je letošnji biatlonski praznik na Pokljuki v celoti uspel: "Težko je ocenjevati ta konec tedna, mislim pa, da je ob 20. obletnici svetovnega pokala na Pokljuki, vsaj kar se mene tiče, najboljši v zgodovini. Drugo leto imeli kar nekaj težav, če bomo hoteli še preseči letošnjo izvedbo."

Tri tekme, dvakrat na stopničkah in eno 22. mesto, je Fakov pokljuški izplen, ki obeta izjemno nadaljevanje sezone, a ambicioznega 25-letnega tekmovalca ni povsem zadovoljil. "Včeraj sem bil zelo razočaran, a nekaj sem se naučil, zato te izkušnje ne doživljam kot nekaj slabega. Šel sem skozi šolo in nekaj iz tega potegnil," se je spomnil nekoliko slabšega zasledovalnega nastopa v zahtevnih razmerah, pa se hitro spet osredotočil na bolj pozitivne stvari: "Učim se, cela ekipa se uči in upam, da bomo ostali še kar nekaj časa skupaj. Veliko pomeni beseda ekipa, fantje in punce točno vedo, za kaj gre. Brez tega ne bi bilo vseh teh lepih trenutkov na Pokljuki, zato se moram zahvaliti vsem, ki so tako ali drugače k tem pripomogli, pa seveda tudi vsem, ki so v teh dneh navijati za nas. Že v četrtek so bili na tribunah otroci, v soboto moji domači navijači, ki so pač morali malce potrpeti zaradi dežja, pa danes polne tribune. Mislim, da so lahko ljudje uživali v v svetovnem pokalu, konec koncev pa tudi ni vsak dan Slovenec na 'štengah'. Ob tem vsem želim lepe praznike in srčno novo leto!"

Ne spreglejte