Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
1. 12. 2016,
22.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

2

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Četrtek, 1. 12. 2016, 22.10

6 let, 7 mesecev

Hitra Ilka pokazala zobe

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

2

S sedmim rezultatom zadnjega uradnega treninga in predvsem hitrimi zgornjimi odseki proge je Ilka Štuhec oddala kandidaturo za kakovostna rezultata na petkovem in sobotnem smuku svetovnega pokala v Lake Louisu.

Ilka Štuhec je bila na dveh uradnih treningih sedma, na enem pa 36. | Foto: Sportida Ilka Štuhec je bila na dveh uradnih treningih sedma, na enem pa 36. Foto: Sportida

Če lahko sodimo po uradnih treningih pred začetkom nove sezone v hitrih disciplinah, je najhitrejša Slovenka na smučeh Ilka Štuhec dobro pripravljena. Tudi sama priznava, da se tako dobro pred začetkom zime še ni počutila, obenem pa je v oslabljeni konkurenci zobe pokazala tudi na uradnih treningih v Lake Louisu.

Po ponesrečenem drugem preizkusu je tretji trening končala tam kot prvega – na sedmem mestu. Optimizem pa vlivajo hitri odseki predvsem v zgornjem delu skoraj tri kilometre dolge olimpijske proge, kjer je bila celo najhitrejša.

Najboljši čas zadnjega treninga je sicer postavila Avstrijka Ramona Siebenhofer, ki je nase v Lake Louisu s tretjim mestom na tekmi opozorila že lani. Tokrat je za skoraj pol sekunde prehitela Američanko Alice McKenis, sledili pa sta njeni rojakinji Laurenne Ross in Stacey Cook. Štuhčeva je za Avstrijko zaostala za 72 stotink sekunde in med drugim prehitela Tino Wairather in Laro Gut.

Pred najboljšo sezono? Slovenske barve bo ob koncu tedna v Kanadi branila le Ilka Štuhec. | Foto: Sportida Slovenske barve bo ob koncu tedna v Kanadi branila le Ilka Štuhec. Foto: Sportida

Po treh treningih bo šlo v Lake Louisu povsem zares že v petek, ko se bo ob 20.30 po slovenskem času začel prvi smuk nove sezone. V soboto bo na sporedu še drugi, hitrostni trojček pa se bo končal z nedeljskim superveleslalomom.

Na vseh treh tekmah bo slovenske barve branila le Štuhčeva, ki je natanko pred petimi leti s šestim mestom v Lake Louisu prišla do svoje tedaj najboljše uvrstitve. V naslednjih letih je bila nato še četrta v Beaver Creeku in peta v Garmischu, želeni preboj na stopničke pa se ji ni posrečil.

Letos ga neposredno ne napoveduje, priznava pa, da želi nadgraditi preteklo sezono, v kateri je bila 12. superveleslalomistka in 25. smukačica svetovnega pokala.

FIS: Zelena luč za Sestriere
Kot vse kaže, pa ni ogroženo niti nadaljevanje svetovnega pokala za dekleta po hitrostnem koncu tedna v Kanadi. Po uradni snežni kontroli so namreč pri Mednarodni smučarski zvezi že uradno potrdili nadaljnji evropski program. Prihodnji teden (10. in 11. 12.) bo Sestriere v Italiji gostil veleslalom in slalom.
Ne spreglejte