Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 1. 2011,
9.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 6. 1. 2011, 9.58

8 let

Hildeju zaključna zmaga, Morgensternu turneja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Smučarski skakalci so v Bischofshofnu v Avstriji zaključili s tekmami 59. novoletne turneje. Skupni zmagovalec je Avstrijec Morgenstern, ki je moral danes sicer priznati premoč Norvežanu Hildeju.

"Morgi" si je že pred zadnjo tekmo turneje štirih skakalnic zagotovil praktično neulovljivo prednost in v Bischofshofnu z drugim mestom le še potrdil skupno zmago. Zmagal je sicer Norvežan Tom Hilde, tretje mesto pa je zasedel Morgensternov rojak Andreas Kofler.

Na zadnji tekmi 59. novoletne turneje so se solidno odrezali tudi trije slovenski tekmovalci. Do novih točk so prišli Peter Prevc, Jurij Tepeš in Robert Kranjec. Slednji je osvojil 12. mesto, Prevc je bil 18., Tepeš pa 21. Primožu Piklu se je skok v prvi seriji ponesrečil, ostal je brez finala, tekmo pa končal na 42. mestu. V skupnem seštevku novoletne turneje je od Slovencev najvišje uvrščen 18-letni Prevc, z 818,1 točke je zasedel 13. mesto. Kranjec je skupno 21. (687,5 točke), Tepeš 26. (651,5) in Pikl 44. (374,1).

"Sem zelo zadovoljen, saj forma raste iz skoka v skok. Danes sem v finalu naredil že kar zelo dober skok, s čimer sem res zelo zadovoljen. V Innsbrucku se mi je res pripetila napaka, ki pa vem, da je ne bom več ponovil, a na splošno sem s turnejo lahko zelo zadovoljen," je po tekmi povedal danes najbolje uvrščeni slovenski skakalec Robert Kranjec.

"Zelo smo veseli, da nam je uspel dvig forme na novoletni turneji. Fante ni bilo lahko držati in dvigati po tistem prvem delu, ki nam ni uspel. Vse to dokazuje, da smo bili dobro pripravljeni, da smo verjeli v svoje delo in da je bilo tisto na začetku le malo večji spodrsljaj, ki se nam je predolgo vlekel. Veseli smo tudi današnjega zaključka turneje, ko so se trije fante uvrstili med dobitnike točk, kar je največ kar smo letos dosegli. Zadovoljen sem, da nam je to uspelo narediti prav na novoletni turneji, kjer smo videli nekaj težkih tekem. Dvigati se na takih tekmah je več kot enostavno," pa iz Avstrije sporoča trener reprezentance Matjaž Zupan.

Ne spreglejte