Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
1. 10. 2010,
13.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 10. 2010, 13.56

8 let

Flander samostojno, ostali z novim vodstvom

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši slovenski deskar zadnjih sezon Rok Flander se na novo sezono, ki se bo z dvoransko preizkušnjo na Nizozemskem začela čez dober teden, pripravlja samostojno.

Medtem ko se je večji del deskarske reprezentance v paralelnih disciplinah skupaj z novim trenerjem Petrom Kotnikom v prostorih Smučarske zveze Slovenije predstavljal sedmi sili, je Rok Flander na Nizozemskem odšteval dneve do začetka nove sezone. Slednja se bo s paralelnima slalomoma za dekleta in fante v dvorani v začela že prihodnjo nedeljo v Landgraafu, najboljši slovenski deskar pa se bo vanjo podal ločeno od preostalega dela ekipe. ''Razlog je preprost. Pasivnost odbora za deskanje na snegu pri SZS. Vse od njihove izvolitve pa vse do konca avgusta se ni zgodilo nič. Ko sem se vrnil s poletnih priprav in se zavedal položaja, sem postavil svojo ekipo. V nasprotnem primeru bi bil prepuščen na milost in nemilost ostalim tekmovalcem, ki pa imajo precej manj izkušenj, in ljudem, ki vodijo ekipo. Sebe v tem kontekstu preprosto nisem videl,'' pojasnjuje nekdanji svetovni prvak, ki bo svojo ekipo v kratkem predstavil na novinarski konferenci, še pred tem pa ga čakajo dodatna usklajevanja z vodstvom smučarske zveze.

Nekoliko ločeno od ekipe vadi tudi Rok Marguč, preostali štirje tekmovalci in pa Gloria Kotnik pa so se na novo sezono pripravljali pod vodstvom trenerja Petra Kotnika, ki je nazadnje sodeloval s srbsko reprezentanco, izziv pa je sprejel na povabilo glavnine ekipe. ''Seveda je lepše delati doma kot pa v tujini. Zato sem z veseljem sprejel ponudbo. Menim, da imamo dobro in tudi zrelo ekipo, zato si lahko ob pravem delu nadejamo tudi dobrih rezultatov. O kakovosti dovolj zgovorno pričajo tudi rezultati iz prejšnjih sezon,'' je dediščino, ki mu jo je zapustil dosedanji trener Gille Jaquet, po novem sodelavec švicarskega olimpijskega komiteja, pohvalil Kotnik. Kakšna pa so njegova pričakovanja pred prvo tekmo? ''Napovedi pred sezono so vedno nehvaležne, saj ne vemo, kakšno je razmerje moči. Dejstvo pa je, da so vsi slovenski deskarji sposobni preboja v finale. Tam se tekma pravzaprav šele začne, s kančkom sreče pa je vrhunski rezultat nadvse realen,'' odgovarja Kotnik, ki bo na Nizozemsko odpeljal Jerneja Demšarja, Jureta Hafnerja, Izidorja Šušteršiča in Glorio Kotnik, tam pa pričakuje tudi Flandra in Marguča.

Košir pred Zavcem

Pri izbiri novega trenerja je imel pomembno vlogo tudi Žan Košir. ''Skušali smo sestaviti ekipo, ki bo zadovoljevala vse. Dejstvo pa je, da so nekateri tekmovalci finančno močnejši od ostalih. Zagovarjal sem tezo, da je treba ekipo sestaviti na podlagi najšibkejšega člena. Nisem želel razpada ekipe. Nova postavitev nas je zadovoljila, Roka Flandra pač ni. Verjamem pa, da se bomo na tekmi še družili, se smejali in si izmenjevali mesta med najboljšimi. Poti so različne. Rezultati pa bodo pokazali, čigava odločitev je bila boljša, '' pravi 25-letni Tržičan, ki je po olimpijskem nastopu (6. mesto) v Vancouvru namignil, da se resno spogleduje z umikom iz tekmovalnih aren. ''Pomisleki so bili resni, a tudi čustveni. Na tekmi sem začutil, da ne spadam med potencialne tekmovalce. Po drugi strani pa sem se zavedal, da sem zgolj občan in brez pravega statusa. Nisem študent, nisem zaposlen … Na srečo mi je 6. mesto na ZOI prineslo svetovni status. Izziv je velik. Ali si bom dokazal, da je poškodba pozabljena, in se prebil med najboljše ali pa bom videl, da nisem sposoben napredka. Zgolj osma mesta me ne zadovoljujejo. To bo prelomna sezona, pred katero pa se počutim dobro. Fizično sem dobro pripravljen, sem samozavesten, imam spremljevalno ekipo, poleg tega pa mi gre na roko tudi prizorišče prve tekme, '' pravi Košir, sicer tudi prvi v čakalni vrsti za zaposlitev v javni upravi v okviru sistema zaposlovanja športnikov. Na uradni prednostni listi OKS mu kot prvi v hrbet gleda boksarski svetovni prvak Dejan Zavec. ''Eno leto sem že številka ena. Čakam. Obljubljajo, da bo sistem pošten in ne bo upošteval različnih poznanstev,'' dodaja Košir.

Ne spreglejte