Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 3. 2008,
18.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 11. 3. 2008, 18.28

8 let

Dvojna zmaga Matevža Petka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Od sobote do ponedeljka so v snežnem parku na Rogli nastopili deskarji in deskarke prostega sloga. Matevž Petek se je dvakrat povzpel na najvišjo stopničko.

Začelo se je v soboto s tekmo evropskega pokala v skokih prostega sloga (big air), v nedeljo so, prav tako na tekmi za evropski pokal, tekmovali v slopestyle-u. V ponedeljek je bila na sporedu še tekma v snežnem žlebu, ki pa ni štela za evropski, pač pa za nacionalni pokal FIS. Na sobotni tekmi v skokih prostega sloga je bil najboljši Celjan Matevž Petek, ki je zmagal pred Britancem Dominicom Haringtonom in Avstrijcem Michaelom Machom. Na tekmi z mednarodno udeležbo se je v finale dvanajsterice izmed Slovencev uvrstil še Žiga Rakovec, ki je tekmo končal na 11. mestu. V konkurenci deskark je prvo mesto osvojila Britanka Laura Berry. Druga je bila Avstrijka Pia Meusburger, tretja pa Hrvatica Anja Štefan. Slovenka Cilka Sadar se je uvrstila na četrto mesto.

Tudi na nedeljski tekmi v slopestyle-u je bil najboljši Matevž Petek. Drugo mesto je osvojil Mariborčan Anže Suša, tretje pa drugo uvrščeni s sobotne tekme, Britanec Harington. V finalu dvanajsterice je bilo še pet Slovencev: Rene Strgar (4.), Matej Pavlič (5.), Žiga Erlač (9.), Aljaž Gnezda (10.) in Žiga Rakovec (12.). Med dekleti je bila tako kot v soboto najboljša Britanka Berry, druga je bila Ljubljančanka Cilka Sadar, tretja pa Hrvatica Ana Rumiha. Katja Fricelj je ostala izven finala šesterice, na sedmem mestu.

V ponedeljek so na tekmi za nacionalni pokal FIS (NC) nastopili le domači deskarji in deskarke. Med fanti je bil najboljši Žiga Rakovec pred Kristjanom Žilajijem in Luko Bizjakom. V konkurenci deklet je bila v žlebu prepričljivo najboljša Cilka Sadar. Druga je bila Katja Fricelj, tretja pa Rovena Jesenšek. Tekmi za evropski pokal v slopestyle-u ter tekma za nacionalni pokal v snežnem žlebu sta šteli tudi za naslove državnih prvakov v posameznih kategorijah.

Ne spreglejte