Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 1. 2011,
7.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 16. 1. 2011, 7.43

7 let, 12 mesecev

Druga loterija točke prinesla Mežnarju in Kranjcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Druga tekma v japonskem Sapporu je še bolj kot prva upravičila svoj sloves. Tokrat se sicer veseli Avstrijec Andreas Kofler, do točk pa sta prišla tudi Mitja Mežnar in Robi Kranjec.

Z japonske skakalne loterije je tokrat največ odnesel drugi s prve serije, Andreas Kofler, ki je v finalu za 12,5 metra preskočil vodilnega Severina Freunda in tako stopil na najvišjo stopničko. Na najnižjo pa se je s 13. mesta po prvi seriji povzpel vodilni v svetovnem pokalu, Thomas Morgenstern s skokom dneva, dolgim 136,5 metra. Presenetil je Jan Matura s Češke na četrtem mestu.

Slovenski orli tokrat niso potegnili dobrih kart. Že v kvalifikacijah je bil zaradi neustreznega dresa diskvalificiran Jernej Damjan, kot 31. pa se v finale ni uvrstil Matic Kramaršič.

Mitja Mežnar je druge točke na Japonskem napadal s 30. mesta po prvi seriji in je na koncu prišel do 25. mesta, Robi Kranjec pa je napadal z 21. mesta po prvem skoku. Žal tudi on ni imel sreče, saj je skočil v izjemno slabih pogojih, kar ga je prikovalo na zadnje mesto med finalisti.

"Danes je bila podobna tekma kot včeraj, le da smo jo tokrat odnesli malo slabše. Jernej je imel smolo z dresom v kvalifikacijah, ko so ga diskvalificirali, Robi pa je v drugem skoku imel slabe razmere. Mitja je odskakal blizu tistega kar zna, a še vedno ne tako kot je tu skakal v zadnjem času. Malo nam je manjkalo sproščenosti, svoje pa je dodal tudi splet okoliščin, da nam ni uspelo kaj več. Sicer pa fantje funkcionirajo v redu, vzdušje znotraj ekipe je zelo dobro," je po tekmi dejal Matjaž Zupan.

Azijska turneja je s tem letos zaključena tako za svetovni kot celinski pokal. Svetovni pokal se bo nadaljeval že v četrtek, ko bodo v Zakopanah na sporedu kvalifikacije za prvo izmed kar treh tekem svetovnega pokala v tem poljskem mestu.

Ne spreglejte