Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2011,
21.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 3. 2011, 21.26

8 let

Andreja Mali: Za streljanje me sploh ne skrbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na prizorišče biatlonskega svetovnega prvenstva v Hanti Mansisk je z visokimi pričakovanji odpotovala tudi slovenska reprezentantka Andreja Mali, ki v tej zimi doživlja manjši preporod.

Razlog za optimizem so pri Andreji Mali predvsem dobri nastopi na zadnjih tekmah svetovnega pokala, na severnoameriških prizoriščih v Fort Kentu in Presque Islu. Prav slednje bo 33-letni Kamničanki ostalo v izjemno lepem spominu, saj je tam na zasledovalni preizkušnji z osmim mestom dosegla najboljši izid sezone in izenačila svojo drugo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu sploh. Njeni najboljši izidi sicer segajo precej daleč v preteklost, njena sploh najboljša uvrstitev, četrto mesto s tekme s skupinskim štartom v Anterselvi, sega v sezono 2002/03, zato ima izvrstna popotnica za letošnje svetovno prvenstvo še toliko večjo težo.

''Prva sezona, ko sem najboljši izid dosegla februarja"

"Pri tem osmem mestu se mi je resnično vse 'poklopilo'," nam je navdušeno razlagala Andreja Mali, ki je pred sezono napovedovala uvrstitve med deseterico in večkrat dokazala, da njen optimizem ni bil povsem brez podlage. "Tudi začetek sezone je bil super, predvsem tisto 12. mesto (šprinterska preizkušnja v Östersundu op. p.) je izid, ki bi ga s hitrejšim streljanjem lahko še izboljšala. Prišla bi lahko celo na šesto mesto. To je tisti streljanje, ki sem ga sposobna. Brez pretiravanja," je pred odhodom v Rusijo še povedala trenutno 28. biatlonka v skupni razvrstitvi svetovnega pokala in natančno razčlenila svoje prednosti in slabosti: "Potem sem dosegala 21., 22., 23. mesta, pri katerih je odločal en sam zgrešen strel. Če bi imela malce več sreče na strelišču, bi bile te uvrstitve zagotovo med deset. Meni veliko povedo tudi rezultati okoli 19. mesta, natančno vem, kje imam rezerve in kakšen bi bil rezultat brez napak. Sama vidim, da sem na vsaki tekmi sposobna uvrstitve med deseterico. Dobro tečem že celo sezono ... To je pravzaprav moja prva sezona, ko sem najboljši izid dosegla v mesecu februarju. Ponavadi sem bila sredi sezone že zelo utrujena in nisem več prišla k sebi, tokrat pa držim visok tekaški nivo. Za streljanje me sploh ne skrbi, pri meni gre zgolj za to, da se moram pred vsako tekmo lepo skoncentrirati in potem lahko ustrelim tudi 'ničlo'. Imam pa velike rezerve pri času streljanja, ampak kot že rečeno, ko sem dosegla tisto osmo mesto, sem streljala izjemno hitro, se pravi, da sem tudi tega sposobna. Na svetovnem prvenstvu bom poskušala predvsem izkoristiti te rezerve."

V Sibirijo se je tako Malijeva podala posebej 'našpičena', sluti, da se ji ponuja izjemna priložnost. Skozi sezono dosega relativno konstantne izide, ob idealnem razpletu, na t.i. popolni tekmi, pa se lahko zgodi marsikaj. "Vsaka tekma je zame pomembna, gre vendarle za točke svetovnega pokala. Res pa je svetovno prvenstvo nekaj posebnega, vsi si želijo najboljše rezultate prav na njem in tudi sama nisem nobena izjema. Nočem pa se s tem obremenjevati, zato te prihajajoče preizkušnje jemljem, kot vsako drugo tekmo," še pravi biatlonka, ki bo nastopila že na svojem osmem svetovnem prvenstvu, drugič na prizorišču v daljni Sibiriji, o kateri pravi: "Hanti Mansisk je v redu. Sama proga ni pretežka. Je eno boljših prizorišč v biatlonskem koledarju."

Ne spreglejte