Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
12. 5. 2008,
20.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 5. 2008, 20.13

8 let

Alpince naj bi reševal Šarabon

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bojan Križaj, Dušan Videmšek, Matjaž Štibelj … In? Po vsej verjetnosti – Matjaž Šarabon. Predsednik Elanove uprave odslej poslovni direktor?

Slovenska smučarska sestavljanka očitno le dobiva nekatere manjkajoče delce. Medtem ko naj v novi strukturi ne bi bilo prostora za športnega direktorja, za nemoteno vodenje reprezentanc pa naj bi skrbela glavni trener moških reprezentanc Urban Planinšek in novi šef ženske vrste Božo Jaklin, pa naj bi v pisarno poslovnega direktorja, v katerem se kopičijo prah in pajčevine, vstopil diplomirani ekonomist Matjaž Šarabon. Potem ko se je že novembra s Smučarsko zvezo Slovenije razšel Bojan Križaj in sta nato vročo poslovno taktirko skušala prijeti Dušan Videmšek in Matjaž Štibelj, a ob nič kaj ugodnem ozračju kmalu obupala, pa naj bi v jabolko naposled le ugriznil predsednik Elanove uprave.

Šarabon, ki je že poldrugo desetletje zvest begunjski tovarni, je postal edini kandidat kmalu po tem, ko je alpskemu delu zveze ''košarico'' namenil prvi favorit Antona Ribnikarja, predsednika odbora in zbora za alpsko smučanje, - Jure Košir. V nasprotju z nekdanjim slalomskim asom, ki je več kot očitno namignil, da bi bil pripravljen odločneje pomagati le ob izboljšanem odnosu med vodilnimi možmi zveze in alpskim delom oziroma v primeru prevetritve vodstva, je Šarabon očitno voljan sesti na vroč direktorski stol. Svoj program je že predstavil alpskemu odboru, svoj nazore oziroma (ne)strinjanje z ''rešiteljevim'' imenom pa bodo morali do konca meseca razkriti še člani zbora in izvršilnega odbora zveze. Če bodo uspešnemu poslovnežu prižgali zeleno luč, ga bržkone čaka zahteven delovni začetek mandata, saj je prostora za sponzorje – vključno z generalnim pokroviteljem – na dresih tekmovalcev in jasno tudi v skladu še več kot dovolj, obilico nejasnosti pa ponujajo tudi odnosi z opremljevalci.

Ne spreglejte