Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 1. 2021,
14.30

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

Natisni članek

Štefan Hadalin slalom Adelboden

Nedelja, 10. 1. 2021, 14.30

3 leta, 3 mesece

ADELBODEN, SLALOM (M)

Avstrijec v sedmih nebesih, Hadalin dobil potrditev, da lahko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00
Marco Schwarz | Slalom je dobil Avstrijec Marco Schwarz. | Foto Reuters

Slalom je dobil Avstrijec Marco Schwarz.

Foto: Reuters

Konec je adelbodenske trilogije. Po dveh veleslalomskih zmagah Francoza Alexisa Pinturaulta je v nedeljo zmaga romala v Avstrijo. Svoje prve zmage na slalomih svetovnega pokala se je razveselil Marco Schwarz, ki je bil po prvi vožnji četrti. Za 14 stotink je prehitel Nemca Linusa Strasserja in za 15 Britanca Dava Rydinga. Štefan Hadalin je v finalu pridobil sedem mest in na koncu končal na 15. mestu.

Žan Kranjec
Sportal Žan Kranjec ima poškodbo mišic
Tommy Ford
Sportal Znanih več podrobnosti po hudem padcu v Švici #video

Na polovici tekme je najvišje mesto na lestvici zasedal Francoz Noel Clement s časom 53.01. Drugi je bil njegov rojak Victor Muffat-Jeandet, ki je zaostal 41 stotink sekunde, eno stotinko več se je na progi zadržal domačin Loic Meillard, še eno več pa Avstrijec Marco Schwarz.

Štefanu, ki je na minulih treh slalomih zasedel 20., 26. in 16. mesto, je uspela solidna vožnja. Na poti ni naredil kakšne velike napake, ni pa tudi bil med najhitrejšimi. Ob prihodu v cilj je zasedel 17. mesto, z 1.81 sekunde zaostanka za vodilnim, po zadnji vožnji pa je bil 22. Veliko bolje mu je šlo v drugo. Po prvem delu proge je prednost pred vodilnim smučarjem v cilju še povečal, v srednjem delu smučal odlično, nato pa se solidno spopadel tudi s strmino in v cilju prevzel vodstvo z desetinko sekunde naskoka. Pridobil je sedem mest in zasedel končno 15. mesto.

Štefan Hadalin se je v drugi vožnji povzpel po lestvici. | Foto: Reuters Štefan Hadalin se je v drugi vožnji povzpel po lestvici. Foto: Reuters

Hadalin pridobil sedem mest

"Danes sta bila dva čisto različna teka. V prvem nisem našel najboljših občutkov in hitrosti, posledično tudi čas ni bil primeren. V drugem teku sem našel boljše občutke že od starta, vrhunsko sem smučal v srednjem delu, potem spet malo popustil proti cilju, a na koncu je petnajsterica, s čimer sem zadovoljen. To je potrditev, da lahko naredim dober rezultat, je pa za kaj več treba sestaviti dve dobri vožnji in potem bo rezultat lahko boljši," je po 15. mestu povedal Hadalin.

Finale nam je postreglo z razburljivim razpletom, na koncu pa se je zmage veselil Schwarz. Nemec Linus Strasser ja napredoval za deset mest na končno drugo, tretji pa je bil Dave Ryding iz Velike Britanije. Vodilna Francoza sta pokvarila uvrstitvi. Noel je bil na koncu osmi, Muffat-Jeandet pa le 26.

Schwarzu sta na odru za zmagovalce družbo delala še Strasser in Ryding. | Foto: Reuters Schwarzu sta na odru za zmagovalce družbo delala še Strasser in Ryding. Foto: Reuters

Dvornik odstopil

Drugi slovenski predstavnik na startu Aljaž Dvornik, ki je zabeležil svoj deveti nastop na slalomu svetovnega pokala in prvi na tej zahtevni progi, je kljub odstopu v prvi vožnji bogatejši za novo izkušnjo. Na zadnjem merjenju vmesnega časa je za vodilnim zaostajal 3.43 sekunde, kmalu za tem pa je odstopil.

Karavana svetovnega pokala alpskih smučarjev ostaja v Švici, kjer bo, če ne bo vsega skupaj preprečil koronavirus, konec prihodnjega tedna na sporedu Wengen.

Alexis Pinturault
Sportal Mojstrovina Pinturaulta, dve točki Hadalina in hud padec Američana #video
Linus Strasser
Sportal Hadalin zapravil priložnost za slalomski rezultat kariere

Adelboden, slalom:

Finalna vožnja:

 

Prva vožnja:

 
Ne spreglejte