Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 5. 2016,
15.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Rafael Nadal Novak Đoković Polona Hercog Roland Garros Pariz tenis

Petek, 20. 5. 2016, 15.40

6 let, 6 mesecev

V polfinalu bi se lahko srečala Đoković in Nadal, Hercogovo čaka veteranka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Rafael Nadal, Novak Đoković

Najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA Polona Hercog je dobila tekmico v 1. krogu odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu. Petindvajsetletna Mariborčanka, edina slovenska predstavnica v posamični konkurenci na igriščih Roland Garrosa, bo vstopnico za drugi krog lovila v obračunu z deset let starejšo Španko Lourdes Dominguez Lino.

Tekmovalka iz Kamnice pri Mariboru, s stalnim bivališčem v katarski Dohi, se je na OP Francije oz. na pariškem pesku drugega turnirja za grand slam v sezoni najvišje prebila leta 2010, ko je prišla celo vse do tretjega kroga. Lani jo je v drugem krogu izločila Rusinja Jelena Vesnina.

Hercogova bo edina slovenska predstavnica v posamični konkurenci na glavnem turnirju v Parizu, potem ko se Blaž Rola in Grega Žemlja v glavni del nista uspela uvrstiti prek kvalifikacij. Na turnirju bo med posamezniki tekmoval tudi nekdanji v Ljubljani rojeni slovenski reprezentant Aljaž Bedene, po novem Londončan, ki tekmuje za novo domovino Veliko Britanijo. V konkurenci ženskih dvojic bosta v Parizu nastopili tudi Katarina Srebotnik in Andreja Klepač.

Serena Williams bo v Parizu branila lansko lovoriko. | Foto: Serena Williams bo v Parizu branila lansko lovoriko.

Serena napada četrto pariško lovoriko

Prva nosilka teniškega turnirja v Roland Garrosu Američanka Serena Williams bo obrambo naslova ter naskok na še četrto pariško lovoriko začela v uvodnem krogu s Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo. Če bo Williamsova pričakovano zmlela nasprotnice, jo bo v četrtfinalu čakala nekdanja številka ena in dvakratna zmagovalka OP Avstralije, Belorusinja Viktorija Azarenka. V hipotetičnem polfinalu pa bi lahko Williamsovo čakal obračun z Nemko Angelique Kerber, ki jo je letos že premagala, in sicer v finalu OP Avstralije v Melbournu.

Prvega nosilca v moški konkurenci Srba Novaka Đokovića, ki mu od turnirjev velike četverice za karierni grand slam manjka prav lovorika z Roland Garrosa, v prvem krogu čaka Tajvanec Yen-Hsun Lu, v tretjem pa hipotetičen obračun z angleškim Slovencem Bedenetom.

Nole in Rafa se lahko srečata v polfinalu. | Foto: Nole in Rafa se lahko srečata v polfinalu.

V polfinalu bi se lahko srečala Đoković in Nadal

Teniški poznavalci so že izračunali, da se bo Novak Đoković, ob zanj pričakovanem sprehodu prek uvodnih izzivalcev, v polfinalu, torej finalu pred finalom, pomeril z devetkratnim nosilcem pariške krone Špancem Rafaelom Nadalom, ki bo turnir kot četrti nosilec odprl proti Avstralcu Samu Grothu. Prvemu teniškemu loparju je lani ta podvig preprečil Švicar Stan Wawrinka. Branilec naslova, letos tretji nosilec, bo, če se mu ne bo kaj nepričakovano zalomilo, v polfinalu za tekmeca dobil drugega nosilca Škota Andyja Murrayja. Obrambo naslova pa bo začel v 1. krogu v dvoboju s Čehom Lukašem Rosolom.

V glavnem delu turnirja letos ne bo Švicarja Rogerja Federerja in Francoza Gaela Monfilsa, oba sta turnir odpovedala zaradi poškodbe oziroma bolezni. V ženski posamični konkurenci pa bo turnir na pariškem pesku zaradi dopinškega suspenza izpustila ruska zvezdnica Marija Šarapova, poškodovana pa je nekdanja številka ena ženskega tenisa Danka Caroline Wozniacki.

Ne spreglejte