SiolNET. Sportal Tenis
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi novi kapetan ne bo mogel računati na Tadejo Majerič

1

termometer

 | Foto:
V prihodnji sezoni bo krmilo slovenske teniške reprezentance prevzel Andrej Kraševec, ki si želi, da bi bila reprezentanca v letu ali dveh na pragu svetovne skupine.

Slovenska ženska teniška reprezentanca je v pretekli sezoni doživela kar nekaj porazov in posledično padla v drugo evroafriško skupino, kar je bilo pod pričakovanji. Pri dekletih so se skozi celotno sezono ubadali s prenekaterimi težavami. Prva slovenska igralka Polona Hercog je imela težave s poškodbami, veliko prahu pa se je dvigovalo tudi okrog Tadeje Majerič, s katero tudi za prihodnjo sezono niso našli skupnega jezika.

Naš cilj je, da se uvrstimo nazaj v prvo evroafriško skupino

Zaradi slabših rezultatov so se na slovenski teniški zvezi odločili za novega kapetana. Dirigentsko palico bo v novi sezoni prevzel Andrej Kraševec. Slovensko reprezentanco že v začetku februarja čaka nastop v Estoniji, kjer se bo pomerilo osem ekip. Najboljši dve se bosta uvrstili v prvo evroafriško skupino, kar je tudi cilj novega kapetana. "Najprej se je treba zavedati, da je bila Polona (Polona Hercog op. p.) poškodovana dve leti, kar je bil ključni razlog za izpad iz prve evroafriške skupine. Za prihodnje leto so načeloma igranje potrdile vse najboljše teniške igralke. Vzdušje v reprezentanci je v redu, tako da mislim, da bomo februarja zelo močni. Naš cilj je uvrstitev nazaj v prvo evroafriško skupino," je bil brezkompromisen Kraševec, ki bo v prihodnje računal tudi na mlajše igralke. V mislih ima predvsem Tamaro Zidanšek, Manco Pislak, Hano Mraz in Nino Potočnik.

Ključnega pomena je, da zberemo vse najboljše slovenske igralke

"Z igralkami (Polona Hercog, Nastja Kolar, Andreja Klepač in Dalila Jakupovič), na katere najbolj računam, sem tedensko v stikih. Ko je Polona v Sloveniji, z njo opravimo tudi veliko število treningov, tako da glede tega nimam nobenih težav. Rad bi poudaril, da bom postopoma v ekipo vključeval tudi mlajše igralke. Moja želja in cilj je, da bi lahko bili v letu ali dveh na pragu svetovne skupine," je dodal novi kapetan, ki ima zelo dober vpogled v reprezentanco, saj je že pred tem sodeloval z dekleti, nekaj časa pa je treniral tudi Polono Hercog.

"Dve leti sem bil pomočnik Tine Pisnik. Na podlagi tega imam dober vpogled v reprezentanco. S Tino sva zelo dobro sodelovala, saj je velikokrat upoštevala moje mnenje. Ampak kot sem že večkrat povedal: ključnega pomena je, da februarja zberemo vse najboljše slovenske igralke, seveda če ne bo kakšnih nepredvidljivih poškodb," je še povedal Kraševec.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin