Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
7.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 7.58

8 let

To so trenutki, ki so najbolj kritični za športnika

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Blaž Trupej, dolgoletni trener Blaža Kavčiča, si želi, da bi prihodnja sezona minila brez poškodb. Vsi se zavedajo, da je Kavčič sposoben veliko več, kot trenutno kaže lestvica ATP.

Najlažje je biti trener, ko so uspehi. Ko pa pridejo poškodbe, pa je težko tako za igralca kot tudi za trenerja. Po besedah slovenskega trenerja, ki je tudi kapetan slovenske reprezentance v Davisovem pokalu, se poškodbe pojavljajo že od leta 2010. " Zanimivo je, da se poškodbe že pet let pojavljajo v istem časovnem obdobju. Dejansko gre za nekaj dni razlike in nihče ne ve, zakaj prihaja do tega."

Blaž Trupej je eden izmed tistih, ki si najbolj želi, da bi prihodnja sezona minila brez poškodb. "Potem ko je letos Blaž zaradi dveh poškodb igral le pet mesecev, si sprva želimo, da sezona mine brez poškodb. Želimo videti, česa je sposoben. Kar se samega tenisa in rezultatov v zadnji sezoni tiče, nam pušča celo vrsto ugibanj in vprašanj … Po določenih statističnih podatkih Blaž spada med najboljših 60 igralcev na svetu, vendar to je le statistika, ki v tem trenutku ničesar ne pomeni. Celotna ekipa, z Blažem na čelu, ve, da je sposoben veliko več. Kot sem že rekel, želimo si čim manj poškodb in menim, da Blaž lahko preseže najboljšo uvrstitev na lestvici ATP (najboljša uvrstitev 68. mesto)."

S treningi začneta prvega decembra

V težkih trenutkih mora biti trener tudi neke vrste psiholog. Očitno je Trupej tudi v teh trenutkih dobro odigral svojo vlogo. "Najprej se je treba sprijazniti s poškodbo. Največja težava je vračanje v tekmovalni ritem. Blaž je bil po prvi poškodbi odsoten dva meseca, po drugi dva meseca in pol … Da znova prideš v tekmovalni ritem, mine še en mesec. To pomeni, da je dejansko tekmoval od tri do štiri mesece. To so trenutki, ki so najbolj kritični za športnika. Poln si dvomov, samozavest ob porazih pada in v tem smislu se je zelo težko pobirati. Če je kdo kadarkoli šel čez poškodbe, dobro ve, da so ta obdobja zelo težka, a moraš biti vztrajen, če želiš uspeti v vrhunskem športu," je dodal 42-letni Trupej, ki upa, da bo se bo njegovemu varovancu čim prej odprlo.

Blaž Kavčič s treningi začne prvega decembra, večino časa pa bo preživel v Dubaju, kjer bo verjetno treniral tudi z drugim igralcem sveta Rogerjem Federerjem.

Ne spreglejte