Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 11. 2019,
23.03

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,27

2

Natisni članek

Novak Đoković Stefanos Cicipas ATP teniški globus

Petek, 1. 11. 2019, 23.03

4 leta, 5 mesecev

Teniški globus, 1. november

Nadal kot zadnji v polfinale, Đoković ponižal Grka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,27

2

Novak Đoković | Novak Đoković se je brez večjih težav uvrstil v polfinale turnirja, ki ga je osvojil že štirikrat. | Foto Gulliver/Getty Images

Novak Đoković se je brez večjih težav uvrstil v polfinale turnirja, ki ga je osvojil že štirikrat.

Foto: Gulliver/Getty Images

Na ATP turnirju serije masters v Parizu so v polfinale uvrstili Bolgar Grigor Dimitrov, Srb Novak Đoković, Kanadčan Denis Šapovalov in Španec Rafael Nadal. Najbolj prepričljiv je bil Đoković, ki je v pičlih 58 minutah nadigral Grka Stefanosa Cicipasa in rezultat v medsebojnih dvobojih izenačil na 2:2. Na ženskem zaključnem turnirju sezone v Shenzhenu sta se v polfinale prebili še Jelina Svitolina in Karolina Pliškova.

Prvi polfinalist turnirja v francoski prestolnici je Bolgar Grigor Dimitrov, ki je s 6:2 in 7:5 ugnal Čilenca Christiana Garina. Kot drugi se mu je v polfinalu pridružil Srb Novak Đoković, ki je v "balkanskem" obračunu nadigral Grka Stefanosa Cicipasa. Prepustil mu je le tri igre in ga izločil v manj kot uri dvoboja, saj je obračun trajal zgolj 58 minut. 

Đoković je turnir, ki poteka v dvorani Bercy, osvojil že štirikrat, z grškim tekmecem pa je imel pred začetkom petkovega spopada presenetljivo negativno razmerje medsebojnih dvobojev. Dobil je enega (lani v Madridu), izgubil pa dva. Praznih rok je ostal lani v Torontu in letos v Šanghaju, tako da je z zmago v Parizu razmerje izenačil na 2:2.

Matteo Berrettini
Sportal V elitni teniški osmerici sveta se je našlo mesto tudi za Italijana

Kanadčan Denis Šapovalov je v tretjem četrtfinalnem srečanju razorožil Francoza Gaela Monfilsa (6:2 in 6:2), v zadnjem četrtfinalnem dejanju pa je bil Španec Rafael Nadal boljši od Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja (7:6 in 6:1).

Stoodstotni izkupiček Ukrajinke

Elina Svitolina se je brez poraza uvrstila med štiri najboljše. | Foto: Reuters Elina Svitolina se je brez poraza uvrstila med štiri najboljše. Foto: Reuters Ukrajinska teniška igralka Jelina Svitolina je v 3. krogu letošnjega sklepnega turnirja sezone v kitajskem Shenzhenu premagala Američanko Sofijo Kenin s 7:5 in 7:6 (10) ter se s 100-odstotnim izkupičkom prebila v polfinale. Iz vijolične skupine je napredovala tudi Čehinja Karolina Pliškova po zmagi nad Romunko Simono Halep s 6:0, 2:6 in 6:4.

Petindvajsetletna Svitolina, lanska zmagovalka zaključnega turnirja sezone v Singapurju, je nekoliko težje, a pričakovano premagala ameriško rezervistko Keninovo, ki je na turnir prišla po poškodbi Kanadčanke Biance Andreescu, letošnje senzacionalne zmagovalke odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.

V današnjem prvem dvoboju se je Ukrajinka, ki si je napredovanje med štiri zagotovila po uvodnih zmagah nad Pliškovo in Halepovo, se je kar namučila z 20-letno v Rusiji rojeno Američanko, ki je za nastop v tretjem krogu prejela ček v višini 165.000 ameriških zelencev.

Novak Đoković
Sportal Rafa in Đoković z zmago začela boj za končno prvo mesto

Pliškova po pravcati drami za finale z Bartyjevo

Karolina Pliškova je v treh nizih odpravila Simono Halep. | Foto: Reuters Karolina Pliškova je v treh nizih odpravila Simono Halep. Foto: Reuters Izjemno razburljiv in napet obračun je bil med Pliškovo in Halepovo. Po prvem nizu je kazalo na zanesljivo zmago 27-letne Čehinje, ki je "zavezala kravato" letošnji zmagovalki Wimbledona. A leto dni starejša Romunka se je v nadaljevanju le zbrala, drugi niz dobila s 6:2 in odločilno začela tretji niz. Po vodstvu z 2:0 pa se ji je povsem ustavilo, na igrišču je zagospodarila Pliškova in dobila pet zaporednih iger za vodstvo s 5:2.

Romunska teniška igralka navkljub nerodnemu položaju ni odvrgla puške v koruzo. V nadaljevanju je dobila dve zaporedni igri in znižala na 4:5 ter imela svoj servis priložnost za izenačenje na 5:5. V prelomnih trenutkih dvoboja je Pliškova odvzela začetni udarec svoji tekmeci na nasprotni strani igrišča ter po uri in 45 minutah slavila s 6:0, 2:6 in 6:4.

Rafael Nadal
Sportal Nadal lažje od pričakovanj, Nole kljub težavam z zdravjem uspešen

Svitolina, v primeru ubranitve lanskega naslova iz Singapurja se ji obeta rekordna denarna nagrada v višini 4,725 milijona ameriških dolarjev, se bo v polfinalu pomerila s Švicarko Belindo Benčič, drugouvrščeno igralko iz rdeče skupine, medtem ko se bo Pliškova za preboj v veliki finale zaključnega turnirja z nagradnim skladom 14 milijonov dolarjev pomerila s trenutno prvo damo ženskega tenisa - Avstralko Ashleigh Barty.

Masters, WTA (Shenzhen), 3. krog:

Vijolična skupina:
Jelina Svitolina (Ukr/8) - Sofia Kenin (ZDA) 7:5, 7:6 (10);
Karolina Pliškova (Češ/2) - Simona Halep (Rom/5) 6:0, 2:6, 6:4.
Ne spreglejte