Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 5. 2015,
13.22

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 22. 5. 2015, 13.22

8 let, 5 mesecev

Rafael Nadal po žrebu: To je zelo čudno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska teniška igralka Polona Hercog se bo v 1. krogu Odprtega prvenstva Francije v Parizu, ki se bo začelo v nedeljo, pomerila s 24. nosilko, Kitajko Shuai Peng.

Hercogova je trenutno 76. na lestvici WTA, edini dozdajšnji medsebojni dvoboj pa je dobila kitajska igralka. Na moškem delu turnirja bo slovenske barve zastopal Blaž Kavčič, ki bo v 1. krogu igral proti Tajvancu Yen Hsun Luju. Igralca se do zdaj še nista pomerila, sicer pa je Kavčič trenutno 81., Lu pa 64. na lestvici ATP.

Prvo nosilko Sereno Williams v uvodnem krogu čaka ena izmed kvalifikantk, druga nosilka, Rusinja Marija Šarapova, pa se bo pomerila z Estonko Kaio Kanepi.

Novaka Đokovića čaka neugodni Finec

Na moškem turnirju se bo prvi igralec sveta, Srb Novak Đoković uvodoma srečal s Fincem Jarkkom Nieminenom, že v četrtfinalu pa bi se lahko srečal s Špancem Rafaelom Nadalom, šestim nosilcem, branilcem naslova in devetkratnim zmagovalcem Rolanda Garrosa.

"To je zelo čudno. Ni se še zgodilo. Toda do četrtfinala moram odigrati štiri dvoboje, pripravljen moram biti že za prvega," je dejal Nadal, ki je na mesto šestega nosilca prišel po odpovedi Kanadčana Miloša Raonića.

Nadal je premagal Đokovića v finalu 2012 in 2014, toda Srb je letos glavni favorit za končno zmago, s katero bi postal osmi igralec z zmagami na vseh turnirjih velike četverice. Za seboj ima niz 22 zmag, letos pa je že slavil na OP Avstralije in na mastersih v Indian Wellsu, Miamiju, Monte Carlu in Rimu.

Drugega nosilca, Švicarja Rogerja Federerja, zmagovalca leta 2009, uvodoma čaka kvalifikant, v četrtfinalu pa bi se lahko srečal z rojakom Stanom Wawrinko. Aljaž Bedene, ki po novem zastopa Veliko Britanijo, pa bo v prvem krogu igral proti Avstrijcu Dominicu Thiemu.

Ne spreglejte