Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 1. 2024,
20.00

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

Natisni članek

teniški globus WTA Ons Jabeur

Ponedeljek, 8. 1. 2024, 20.00

3 mesece, 2 tedna

Ons Jabeur in njena zgodba iz Wimbledona

Pretresljiva zgodba: kaj se je dejansko skrivalo za njenimi solzami?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56
Ons Jabeur | Ons Jabeur še nima zmage na turnirju za grand slam. Igrala je sicer v treh finalih, a vedno izgubila. | Foto Guliverimage

Ons Jabeur še nima zmage na turnirju za grand slam. Igrala je sicer v treh finalih, a vedno izgubila.

Foto: Guliverimage

Ons Jabeur je ena najboljših teniških igralk na WTA turneji. Če se na zunaj zdi, da tunizijska teniška igralka živi svoje športne sanje, ni povsem tako. V svojem dokumentarnem filmu je razkrila žalostno ozadje iz Wimbledona. Bila je drugačna bolečina, šlo je za nekaj več.

V Wimbledonu je bila posebna bolečina. | Foto: Guliverimage V Wimbledonu je bila posebna bolečina. Foto: Guliverimage Takrat jo je v finalu premagala Čehinja Marketa Vondorusova. Če bi v tistem finalu zmagala Ons Jabeur, bi bil lahko to njen zadnji dvoboj. V tistem dvoboju je bila favoritinja za zmago, a je za presenečenje poskrbela Vondorusova, ki je postala prva nepostavljena igralka, ki je zmagala v Wimbledonu v posamični konkurenci.

Ons Jebeur so po bolečem porazu premagale solze, a to niso bil solze zaradi samega poraza. Šlo je za veliko bolj zasebno stvar. S svojim partnerjem Karimom Kamounom bi si v primeru, da bi zmagala, začela ustvarjati družino.

Bila je želja po otroku, a sanje so po porazu zbledele

"Ljudje so mislili, da sem pod pritiskom zaradi tega, ker to želim narediti za druge. A to ni res. Šlo je za bolj osebno stvar. Če bi zmagala v finalu Wimbledona, bi lahko imela takoj otroka. A te sanje so zbledele. Preganjal me je strah. Nenazadnje sem le človek, kaj več bi lahko še naredila? To je bil najtežji poraz v moji karieri, ki me je čustveno uničila. Ne le zmaga v Wimbledonu, ampak ideja o otroku je s tem porazom izginila. Zato mislim, da je to tisto, kar je ubilo mene in Karima. Jokala sva kot otroka," je povedala v dokumentarnem filmu This is me (To sem jaz).

S hudimi težavami se je soočala tudi na OP Avstralije. | Foto: Guliverimage S hudimi težavami se je soočala tudi na OP Avstralije. Foto: Guliverimage

Lani na OP Avstralije se je ustrašila za svoje življenje

V dokumentarnem filmu pripoveduje tudi o izkušnji z lanskega OP Avstralije, ko se je ustrašila za svoje življenje. Imela je zdravstvene težave, ki so bile povezane z dihanjem. Pozneje so ugotovili, da povečan vozlič preprečuje dostop kisika do njenih pljuč.

Šla je na operacijo, zaradi katere je morala počivati pet tednov, preden je prišla v Wimbledon. Devetindvajsetletna igralka se je tudi iz te izkušnje veliko naučila. "Enkrat v življenju sem se morala postaviti na prvo mesto. Mislim, da tega v svoji karieri nisem velikokrat naredila," je priznala v dokumentarnem filmu.

V Melbournu jo je v drugem krogu premagala prav tako Marketa Vondorusova, v uvodnem krogu pa je Tunizijka premagala našo Tamaro Zidanšek.

Iga Swiatek
Sportal Swiatkova vztraja na vrhu, Zidanškova se je vrnila med 100
Novak Đoković
Sportal Đoković po 25. grand slamu kot številka 1
Nemčija United Cup Tenis
Sportal Prekrasen dan za Nemčijo, Ribakino, Gauffovo, Dimitrova in Rubljova #video
Ne spreglejte