Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
24. 6. 2016,
9.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

1

Natisni članek

Boris Becker Novak Đoković Andy Murray Wimbledon tenis

Petek, 24. 6. 2016, 9.58

6 let, 7 mesecev

Đoković meni, da bodo morali povečati slačilnice

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

1

Novak Đoković

Prihodnji teden se začenja najprestižnejši teniški turnir v sezoni – Wimbledon. Vsi najboljši igralci so že tam, med njimi tudi Novak Đoković, ki je na novinarski konferenci spregovoril o tem, kako mu želita načrte pokvariti Andy Murray in Ivan Lendl.

Ivan Lendl, osemkratni zmagovalec turnirjev za grand slam, se je znova pridružil ekipi Andyja Murrayja, potem ko je Škot prekinil sodelovanje z Amelie Mauresmo. Lendl je v svoji prvi izjavi dejal, da zelo ceni uspehe Srba, vendar je ob tem priznal, da nameravata z Murrayjem prekiniti njegovo dominacijo na teniških igriščih. Đoković bo na letošnjem Wimbledonu poskušal ubraniti lansko zmago in se s tem še bolj približati zlatemu slamu (zmaga na vseh štirih turnirjih za grand slam in še zmaga na olimpijskih igrah).

Srbu se zdi povsem logična poteza, da sta Andy Murray in Ivan Lendl znova združila moči. Jima bo uspelo pokvariti načrte Srbu? | Foto: Srbu se zdi povsem logična poteza, da sta Andy Murray in Ivan Lendl znova združila moči. Jima bo uspelo pokvariti načrte Srbu?

Đokoviću se zdi to povsem logična poteza

"Bil sem počaščen, ko sem slišal za to. Ivan je ena od legend našega športa, poleg tega je bil tudi velik rival mojega trenerja Borisa Beckerja. To bo še zanimivo. Ravno sem se smejal s svojo ekipo, da bodo morali zaradi takšnih legend povečati slačilnice. Spet obstajajo velika rivalstva, kar je dobro za naš šport … To pritegne še večjo pozornost. Ti ljudje so pustili velik pečat v zgodovini tenisa in dobro je, da so še vedno tukaj. Vem, da se je veliko govorilo o novem wimbledonskem dvoboju z Andyjem, potem ko se mu je pridružil Ivan Lendl, vendar je še prekmalu, da bi govorili o temi. Treba je pokazati spoštovanje do preostalih, ki bodo igrali v Wimbledonu. Tukaj je več kot 120 igralcev, tako da je treba iti korak za korakom," je uvodoma povedal Đoković.

Če je bil Boris Becker presenečen nad ponovnim sodelovanjem, pa prvi igralec sveta povsem razume potezo Škota. "Sploh me ni začudila njegova odločitev. Ko ga je Ivan prvič treniral, je Murray osvojil dva turnirja za grand slam in olimpijsko zlato. V tistem času je dosegel svoje najboljše rezultate v karieri in povsem logično mi je, da se je odločil za takšno potezo. Sta zelo dobra ekipa, tako da bo letos Wimbledon zelo zanimiv," je prepričan Beograjčan.

Novak Đoković je še enkrat potrdil, da bo nastopil na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. | Foto: Novak Đoković je še enkrat potrdil, da bo nastopil na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Virus zika ga ne moti

Že kar nekaj znanih športnikov je zaradi virusa zika odpovedalo nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. A kot kaže, virus Đokovića ne skrbi. "Še vedno imam v načrtu, da bom igral na olimpijskih igrah, in tako bo tudi ostalo," je še povedal Nole, ki bo na sveti travi branil lansko zmago.

Ne spreglejte