Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2012,
7.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 29. 6. 2012, 7.36

8 let

Nadal: Zelo sem razočaran (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Španski teniški as Rafael Nadal je v Wimbledonu presenetljivo pokleknil že na drugi stopnički. Izločil ga je Lukaš Rosol, št. 100 na svetu. ''Rafa'' tako zgodaj na grand slamu ni izpadel že sedem let.

Po petih letih, ko se je v Wimbledonu še vsakič uvrstil v finale (dvakrat je turnir na ''sveti angleški travi'' tudi osvojil), je tokrat izpadel že v drugem krogu. Pod eno največjih teniških senzacij v tem letu se je podpisal igralec iz Brna, ki je na svetovni jakostni lestvici uvrščen na okroglo stoto mesto. Drugega nosilca je ugnal s 6:7, 6:4, 6:4, 2:6 in 6:4. ''Zelo sem razočaran. Zelo. Tekmec je v petem nizu igral neverjetno. Žogico je lahko udarjal močno zelo brez tega, da bi čutil pritisk. Sam se v prvih treh nizih nisem izkazal,'' je priznal Rafael Nadal.

Rosol: Odigral sem najboljši dvoboj kariere

Ko je drugi teniški lopar sveta po maratonski podaljšani igri (11:9) dobil uvodni niz, se je zazdelo, da je odpor češkega tekmeca strt, kar pa je bilo daleč od resnice. ''Nikoli nisem pričakoval kaj takega. Še vedno ne morem verjeti, da mi je uspelo. Kot da bi sanjal. Pred dvobojem sem upal le na to, da bom odigral tri dobre nize. Žal mi je za Rafaela, a odigral sem najboljši dvoboj kariere,'' je dejal Lukaš Rosol, 26-letni teniški junak četrtkovega sporeda v Wimbledonu, ki se je prvič v karieri na turnirju za nagrado grand slam prebil v 3. krog.

Tako zgodaj ni izpadel že sedem let

Po koncu četrtega niza so se prireditelji odločili, da bodo dvoboj na osrednjem igrišču v poznih večernih urah zaključili pod premično streho. Po polurni prekinitvi se je dvoboj nadaljeval. Občinstvo je pričakovalo, da bo Nadal nadaljeval s predstavo iz četrtega niza (6:2), a je tekmec iz Brna pokazal zobe. Zaključno žogico je izkoristil v veličastnem slogu in potrdil z asom. ''To, da so prireditelji zaprli streho, zame ni bila najboljša rešitev. A seveda sem jo moral sprejeti,'' je po dvoboju dejal ''Rafa'', ki bo lahko sedaj ''neobremenjen'' z nadaljnjimi izzivi v Wimbledonu v nedeljo stiskal pesti za španske nogometaše.

Tako zgodaj na turnirju za nagrado grand slam se ni poslovil že sedem let. Vse od poraza z Luksemburžanom Gillesom Müllerjem, ki ga je v 2. krogu Wimbledona izločil leta 2005.

Ne spreglejte