Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 3. 2014,
7.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marija Šarapova Serena Williams

Petek, 28. 3. 2014, 7.13

8 let

Marija Šarapova izgubila še petnajstič zapored, Kanadčan namučil Nadala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljša teniška igralka na svetu Serena Williams v zadnjih desetih letih redno premaguje Marijo Šarapovo. V Miamiju jo je ugnala že petnajstič zapored. Tomaš Berdych se vrača med najboljših pet.

Američanka Serena Williams lovi na Floridi sedmo lovoriko. Od nje je oddaljena le še korak, saj je v polfinalnem obračunu zasenčila Marijo Šarapovo. Kar petkrat ji je odvzela servis, na koncu pa se veselila prepričljive zmage s 6:4 in 6:3. ''Čeprav me je že tolikokrat ugnala, se vedno razveselim, da bom igrala proti njej, saj se lahko od nje veliko naučim. Je izjemna prvakinja, tako da nimam proti njen nič za izgubiti. Po koncu dvoboja ti je veliko bolj jasno, kaj je potrebno še popraviti in katerim stvarem se bolj posvetiti na treningih,'' je zaupala sibirska tigrica, ki je v prvem nizu zapravila vodstvo s 4:1.

Serena je z Rusinjo nazadnje izgubila leta 2004, od 18 medsebojnih dvobojev pa izgubila le dva. V zadnjih desetih letih si ni privoščila niti enega poraza, dobila pa kar 15 zaporednih srečanj. V Miamiju brani lovoriko, ki jo je prvič osvojila pred 12 leti.

Serena Williams: Tu je moj dom

Največji turnir na Floridi obožuje, saj živi v neposredni bližini Key Biscayna, od njega je oddaljena le poldrugo uro vožnje z avtomobilom. ''Tu se najraje ustavim na svetovni turneji. Tu je moj dom. Na tribunah so moji prijatelji, tako da je to zame nekaj prekrasnega,'' meni prva nosilka bogatega turnirja, na katerem se je do finala prebila kar devekrat.

V drugem polfinalu dvoboju je Kitajka Na Li v treh nizih premagala Slovakinjo Dominiko Cibulkovo.

Nadal oddal en niz

Pri predstavnikih močnejšega spola se je v polfinale prebil tudi Čeh Tomaš Berdych, ki je v 105 minutah odpravil Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Najboljši češki igralec si bo s tem prihodnji ponedeljek, ko bo objavljena nova ATP jakostna lestvica, zagotovil vrnitev med pet najboljših na svetu.

Rafael Nadal je v treh nizih premagal Kanadčana Miloša Raonica in se tako uvrstil v polfinale. Španec je do tega dvoboja proti nasprotnikom izgubil le devet iger. Proti Raonicu je bila zgodba povsem drugačna, saj se je moral prvi igralec sveta precej potruditi, da je premagal Kanadčana, ki slovi po močnem servisu. Nadal je strl odpor Kanadčana šele po v 2 urah in 35 minutah.

"Uvrstitev v polfinale je zelo pomembna za mojo samozavest, saj sem na turnirju v Indian Wellsu zelo kmalu izpadel iz tekmovanja," je takoj po dvoboju povedal Nadal. V polfinalu ga zdaj čaka Čeh Tomaš Berdych. "Razlika med četrtfinalom in polfinalom je velika. Zavedam se, da bom moral v polfinalu igrati še bolje."

27-letnemu Nadalu v Miamiju še ni uspelo zmagati, se je pa že trikrat uvrstil v finale tega turnirja.

Ne spreglejte