Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2012,
7.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 29. 6. 2012, 7.19

8 let

Karlović ogorčen: Sodniki so pomagali Murrayju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ivo Karlović je bil po porazu v Wimbledonu z Andyjem Murrayjem ogorčen nad odločitvami sodnikov, ki so mu pri servisu prisodili enajst prestopov. ''Počutim se ogoljufanega,'' je Hrvat povzdignil glas.

Ko hrvaška nogometna reprezentanca na evropskem prvenstvu ni ugnala Italije in Španije, je selektor Slaven Bilić opozarjal na neenakovreden sodniški kriterij. Z delom delivcev pravice v četrtek ni bil zadovoljen tudi njegov rojak Ivo Karlović. Tokrat pa se dogajanje ni odvijalo na poljski nogometni travi, pač pa tisti ''svetega teniškega pomena'' v Wimbledonu. Najvišji igralec v teniški karavani je po porazu z domačim ljubljencem Andyjem Murrayjem potožil, da je znameniti turnir v njegovih očeh izgubil kredibilnost. Ko so ga novinarji po porazu s četrtim igralcem sveta povprašali o tem, kaj je odločilo dvoboj, je kot iz topa ustrelil: ''Prestopi pri servisu. Sodniki so resnično pretiravali. Odkar sem dopolnil osem let, mi v življenju še nikdar niso klicali toliko prestopov. Mislim da so mi jih prisodili enajst. In nikoli nisem doživel, da bi jih klicali, ko sem vodil s 30:0 ali 40:0, ampak samo takrat, ko je bilo 30:30 ali pa je potekala podaljšana igra. Zdaj se sprašujem, kateri dvoboj sem sploh igral? Je bil to Davisov pokal ali Wimbledon?,'' je bil Ivo Karlović ogorčen zaradi števila dosojenih prestopov (11) pri servisu.

Karlović je prepričan, da takšno sojenje ni bilo naključno

Z Murrayjem je izgubil bitko po treh urah in štirih nizih. Dodal je, da je po tem dvoboju izgubil zaupanje v poštenost wimbledonskega turnirja. ''Po številnih dosojenih prestopih sem nalašč stopil malce nazaj. A tudi to ni zaleglo. Še vedno so mi dosojali prestope. Neverjetno! To je Wimbledon, igrala sva na osrednjem igrišču, pa so še vseeno tako sodili … Počutim se ogoljufanega. Komu bi pripadel dvoboj, če bi osvojil teh deset točk? Kar preračunajte,'' je Zagrebčan nagovoril predstavnike sedme sile, na vprašanje, če je na odločitve kaj vplivala neskončna želja Wimbledona, da bi Škot končno osvojil domačo lovoriko, pa brez zadržkov odgovoril: ''Ne samo Wimbledona, pač pa celotne Anglije, oziroma Velike Britanije.'' Andy Murray je dejal, da bi morali opraviti temeljito analizo na podlagi televizijskih posnetkov. ''Če ni delal prestopov, potem ima pravico, da je nezadovoljen, saj so mu jih dosodili kar nekaj,'' je izpostavil ljubljenec otoškega teniškega občinstva. Predstavnik prirediteljev, All England Cluba, je potrdil, da bi bila v primeru uradne pritožbe Karlovića opravljena ocena dela linijskih sodnikov. Hrvat se za omenjeno potezo (še) ni odločil.

Ne spreglejte