Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2008,
20.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 1. 2008, 20.52

8 let

Ivanovićeva in Jankovićeva proti Slovenkam?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska ženska teniška reprezentanca je v nedeljo prispela v Budimpešto, kjer bodo od 30. januarja do 2. februarja potekali dvoboji v prvi evroafriški skupini.

Kapetan Iztok Božič lahko računa na vse najboljše slovenske igralke razen ''prve violine'' Katarine Srebotnik, ki je zaradi natrpanega urnika in zavzetih priprav na odprto prvenstvo Avstralije vnaprej odpovedala sodelovanje. Tako bodo v madžarski prestolnici na peščeni podlagi branile slovenske barve Andreja Klepač, Maša Zec Peškirič (nedavno sta se pomerili v drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev na glavni turnir v Melbournu), Polona Hercog in Diana Nakič. Med posameznicami bosta tako najverjetneje nastopili 21-letna Mojstrčanka (rojstni dan je praznovala pred tednom dni) ter Koprčanka, ki bo 13. marca upihnila na rojstnodnevni torti 22 svečk.

Kaj bo prinesel žreb?

V Budimpešti bo nastopilo 15 reprezentanc. Po žrebu, ki bo na sporedu v torek, bodo razporejene v štiri skupine (v treh bodo štiri ekipe, v eni pa tri). Zmagovalke skupin (dvoboji bodo odigrani po enokrožnem sistemu) se bodo prebile v polfinale. Dve najboljši reprezentanci se bosta pridružili ''play-off-u'' za vstop v drugo svetovno skupino, zadnjeuvrščene ekipe po prvem skupinskem delu pa za obstanek v prvi evroafriški skupini. Večina ekip je prijavila svoje najboljše igralke, tako da se bo Slovenija le stežka prebila ''stopničko'' višje. Za Srbijo naj bi tako nastopili druga igralka na svetu in nedavna finalistka teniškega spektakla na jugu Avstralije Ana Ivanović ter njena rojakinja Jelena Janković, za Švico Patty Schnyder, za Poljsko Agnieszka Radwanska, za ''domačinke'' Agnes Szavay, za Belorusijo Viktorija Azarenka, za Nizozemsko Michaella Krajicek ...

Ne spreglejte