Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 9. 2012,
15.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 2. 9. 2012, 15.54

7 let, 12 mesecev

Ferrer še pred dežjem odpravil Gasqueta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Španec David Ferrer je v četrtfinalu OP ZDA v noči na sredo zaustavil Francoza Richarda Gasqueta. Ostali dvoboji se zaradi dežja na igriščih Flushing Meadowsa niso odigrali v celoti.

Na moškem delu turnirja so bili na sporedu dvoboji osmine finala. Prireditelji so "pod streho" spravili zgolj enega. Četrti nosilec Španec David Ferrer je bil s 7:5, 7:6 (2) in 6:4 boljši od Francoza Richarda Gasqueta. Trije dvoboji so bili zaradi dežja prestavljeni. Američan Andy Roddick in Argentinec Juan Martin Del Potro sta ostala pri izidu 6:6, Srb Janko Tipsarević proti Nemcu Philippu Kohlschreiberju vodi s 5:2, Srb Novak Đoković pa proti Švicarju Stanislasu Wawrinki z 2:0.

V finalu pred finalom letošnjega OP ZDA, vsaj kar se tiče čustvenih reakcij ameriškega občinstva, se bosta spoprijela bodoči kmalu upokojenec Andy Roddick ter Juan Martin del Potro. Ljubljenec domačega občinstva in Argentinec, ki vedno manj sramežljivo trka na vrata najboljše četverice na svetu (Federer, Đoković, Nadal in Murray). Roddick je leta 2003 osvojil turnir v New Yorku, šest let kasneje je čast pripadla Argentincu Juanu Martinu del Potru. To je bila tudi zadnja zmaga katerega koli teniškega igralca na turnirju za nagrado grand slam, ki se ne piše Federer, Nadal oziroma Đoković. "Občinstvo obožuje Andyja, tako da že komaj čakam na vrhunsko vzdušje, ki bo vladalo na štadionu. Vem, da je to zanj poseben dan, a se na to ne smem ozirati, pač pa narediti tisto, kar je moja služba. Hočem odigrati najboljše, kar znam, in premagati Andyja," je napovedal sedmi nosilec, ki bo prekrižal lopar z velikim ljubiteljem Jimmy Connorsa. Legendarni Američan je že od nekdaj Roddickov vzornik, je pa v teniških arenah vseeno vztrajal mnogo dlje kot bo Andy, ki se bo od teniških igrišč poslovil pri 30 letih. Njegov idol, še vedno se ponaša z največjim številom osvojenih turnirjev vseh časov, se je denimo pri 39 letih senzacionalno uvrstil v polfinale OP ZDA. Morda pa bo njegov podvig v prihodnosti posnemal Roddick, a bo moram najprej prelomiti obljubo o nepreklicnem odhodu.

Ne spreglejte