Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 4. 2014,
16.14

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 18. 4. 2014, 16.14

8 let, 5 mesecev

Ferrer premagal "kralja peska", Rola v polfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Rafael Nadal je na turnirju v Monte Carlu doživel hladno prho, potem ko ga je v dveh nizih premagal David Ferrer. V polfinalu tudi že Stanislas Wawrinka.

S 7:6 (1) in 6:4 je prvega nosilca premagal šestopostavljeni rojak David Ferrer. Slednji se bo v polfinalu pomeril s Švicarjem Stanislasom Wawrinko, ki je s 7:6 (5) in 6:2 ugnal Kanadčana Milosa Raonica.

David Ferrer se je danes vpisal kot tretji igralec, ki je Rafaela Nadala premagal na turnirju v Monte Carlu. Rafa je na tem turnirju slavil osemkrat zapored. Lani mu je v finalu deveti zaporedni naslov odvzel Novak Đoković, letos pa je bil njegov krvnik rojak in dober prijatelj David Ferrer.

"Občutek ob takšni zmagi je poseben. Minilo je deset let, kar sem nazadnje premagal Nadala na peščenem igrišču. Čakati sem moral deset let, da sem ga znova premagal na peščenem igrišču. Vesel sem, da sem se uvrstil v polfinale in zadovoljen sem, ker ta teden igram zelo dober tenis. Morda najboljši tenis v letošnji sezoni," je povedal 32-letni Ferrer, ki je danes šele šestič v karieri premagal "kralja peska". Ferrer je leta 2011 že igral v finalu tega prestižnega turnirja, a je izgubil ravno proti Nadalu. Tokrat mu bo v polfinalu na drugi strani mreže stal Švicar Stanislas Wawrinka, zmagovalec letošnjega OP Avstralije.

Prav nobenega razloga za veselje pa danes ni imel prvi igralec sveta Rafael Nadal, ki tako še drugič zapored zapušča njegov "domači" turnir sklonjene glave. Vsak poraz je boleč, še posebno pa na peščeni podlagi. Vsekakor ne morem biti zadovoljen s tistim, kar sem prikazal danes. Še posebno ne morem biti zadovoljen z igro v drugem nizu. V začetku niza sem mu puščal preveliko priložnosti. Tega ne smem početi," je takoj po dvoboju povedal 27-letni Španec.

Blaž Rola se je uvrstil v polfinale challenger turnirja v Sao Paulu.

Ne spreglejte