Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 4. 2014,
13.43

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 20. 4. 2014, 13.43

8 let, 5 mesecev

Federer na kolenih, Wawrinka na prestolu, Rola brez možnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Švicar Stanislas Wawrinka je zmagovalec teniškega turnirja v Monte Carlu. V finalu je na kolena spravil rojaka Rogerja Federerja.

Potem ko je osemkratnemu zmagovalcu tega turnirja Rafaelu Nadalu spodletelo v četrtfinalu, smo bili letos v monaški kneževini priča povsem drugačnemu finalu. Prvič v svojih karierah sta se za lovoriko pomerila Roger Federer in Stanislas Wawrinka, ki sta med drugim zelo dobra prijatelja.

To je bil po 14 letih prvi švicarski finale na turnirjih ATP. Tokrat se je zmage veselil tri leta mlajši Stanislas Wawrinka, ki je dvoboj dobil po treh nizih. Za 29-letnega Wawrinko je to prvi osvojeni turnir serije masters. Pred tem je že dvakrat igral v finalu, a mu ni nikoli uspelo preskočiti zadnje stopnice. Leta 2008 je igral v finalu turnirja v Rimu, ko je moral priznati poraz Novaku Đokoviću, lani pa je v finalu Madrida izgubil proti Rafaelu Nadalu.

Stan je že z zmago v polfinalu postal enajsti aktivni igralec, ki je zmagal 100 dvobojev na turnirjih serije mastres. Postal pa je tudi 59. igralec, ki je uspel zmagati turnir te serije. S tem pa prekinil prevlado velike četverice. V zadnjih 36 turnirjih serije masters so kar 34-krat slavili Rafael Nadal, Novak Đoković, Roger Federer in Anday Murray.

Wawrinka je prvi, ki mu je letos uspelo zmagati tri turnirje. Zmagal je turnir v Chennaiu, dobil je svoj prvi grand slam na OP Avstralije, zdaj pa je še dobil turnir Monte Carlu. Vsekakor Švicar v letošnji igra najboljši tenis v svoji karieri.

Blaž Rola v finalu brez možnosti proti domačinu

Vrhunske igre na turnirjih ATP Challengerja je pokazal Blaž Rola, ki pa je v finalu turnirja v Sao Paulu izgubil proti 30-letnemu Brazilcu Rogeriu Dutri Silvi, ki je trenutno 178. igralec sveta, bil pa je uvrščen že med prvo stoterico.

Z uvrstitvijo v finale si je 23-letni Ptujčan zagotovil status najboljšega slovenskega igralca na lestvici ATP. Rola si je z uvrstitvijo v finale prislužil 48 točk, s tem pa pa bo pridobil 13 mest in bo na lestvici ATP uvrščen na 108. mesto, kar je do zdaj njegova najvišja uvrstitev.

Ne spreglejte