Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 2. 2021,
11.07

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Jennifer Brady Naomi Osaka OP Avstralije

Sobota, 20. 2. 2021, 11.07

3 leta, 2 meseca

OP Avstralije (WTA), finale

Naomi Osaka po dobri uri zmagala na OP Avstralije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Naomi Osaka | Naomi Osaka je ugnala Američanko Jennifer Brady. | Foto Guliverimage

Naomi Osaka je ugnala Američanko Jennifer Brady.

Foto: Guliverimage

Naomi Osaka je zmagovalka OP Avstralije v Melbournu, potem ko je v dveh nizih premagala Američanko Jennifer Brady (6:4, 6:3) . Za Japonko je to že druga zmaga v "deželi tam spodaj", prvič je slavila leta 2019.

Naomi Osaka je že pred finalom veljala za veliko favoritinjo in to vlogo na koncu tudi upravičila. Za Osako je to skupno že četrta zmaga na turnirjih za grand slam. Še enkrat je pokazala, da spada med najboljše igralke sveta in da bi lahko v prihodnosti v svojo vitrino postavila še veliko lovorik s turnirjev velike četverice. Za zdaj ima dve zmagi z OP Avstralije, dvakrat pa je slavila na OP ZDA. Strokovnjaki menijo, da postaja nova kraljica ženskega tenisa.

"Hvala, ker ste prišli in gledali. Hvala, ker ste nam odprli svoja srca in roke. Zdi se mi, da je trenutno igranje na turnirju za grand slam privilegij, hvala za priložnost," je povedala Osaka, ki se ob novem uspehu ni pozabila zahvaliti svoji ekipi, ki jo je pripeljala do novega uspeha.

Igralki sta do zdaj igrali štiri dvoboje. Izid v zmagah je 3:1 za Osako. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Igralki sta do zdaj igrali štiri dvoboje. Izid v zmagah je 3:1 za Osako. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Potrebovala je le dobro uro

Na poti do finala je 23-letna teniška igralka oddala le en niz. Še najbolj se ji je v osmini finala upirala Španka Garbine Muguruza, za zmago nad Jennifer Brady pa je potrebovala dva niza. Dvoboj je trajal eno uro in 19 minut.

V prvem nizu se je Američanka še upirala

Naomi Osaka je že v uvodu prvega niza pokazala zobe, saj je v četrti igri prvega niza brez izgubljene točke Bradyjevi vzela servis in povedla s 3:1. V naslednji igri je imela tretja nosilka turnirja kar nekaj težav z igro na svoj servis, saj je z dvojno napako nasprotnici podarila žogico za "break". Ta jo je izkoristila in izid znižala na 3:2. Zelo napeta je bila deveta igra, ko je imela Američanka znova žogico za odvzem servisa. Naomi se je uspelo izviti iz težav in je povedla s 5:4. Deseta igra prvega niza je bila odločilna. Osaka je izkoristila prvo priložnost oziroma je Američanka zgrešila nemogoče. Osaka je po 43 minutah z izidom 6:4 dobila prvi niz.

Naomi Osaka ima pred seboj svetlo prihodnost. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Naomi Osaka ima pred seboj svetlo prihodnost. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V drugem nizu je Osaka dala v prestavo višje

Drugi niz se je začel po notah tretje igralke sveta, saj je že po desetih minutah vodila s 3:0. Videti je bilo, da je novopečena zmagovalka Melbourna v drugem nizu dala v prestavo višje, saj v četrti igri dve leti starejši nasprotnici odvzela še en servis in imela v rokah vodstvo s 4:0. Nato se je nekoliko zapletlo v peti igri, ko je Bradyjeva udarila nazaj in izid znižala na 4:1. V nadaljevanju sta obe igralki dobili igro na svoj servis in postavili izid 5:2. Ena najbolj simpatičnih igralk na turneji te prednosti ni zapravila, drugi niz je dobila s 6:3 in se zasluženo veselila velikega uspeha.

Krejčikova in Ram do naslova v mešanih dvojicah

V mešanih dvojicah sta slavila Čehinja Barbora Krejčikova in Američan Rajeev Ram. V finalu sta namreč s 6:1 in 6:4 odpravila avstralsko navezo Samantha Stosur - Matthew Ebden, ki si je nastop v Melbournu priigrala zahvaljujoč posebnemu povabilu organizatorjev.

Barbora Krejčikova in Rajeev Ram. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Barbora Krejčikova in Rajeev Ram. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Krejčikova je zaigrala tudi v finalu ženskih dvojic, vendar je v paru z rojakinjo Katerino Siniakovo v petek izgubila proti Belgijki Elise Mertens in Belorusinji Arini Sabalenka.

Finale

Naomi Osaka (Jap, 3) : Jennifer Brady (ZDA, 22) 6:4, 6:3


Mešane dvojice, finale

Barbora Krejčikova/Rajeev Ram (Češ/ZDA/6) - Samantha Stosur/Matthew Ebden (Avs) 6:1, 6:4

Serena Williams
Sportal Williamsova je odvihrala v solzah: Končala sem ... #video
Ne spreglejte