Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
3. 4. 2022,
21.05

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

1

Natisni članek

Casper Ruud Carlos Alcaraz teniški globus

Nedelja, 3. 4. 2022, 21.05

1 leto, 2 meseca

Miami, finale

Senzacija: podrl rekord Đokovića in trenerja spravil v jok #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

1

Carlos Alcaraz | Carlos Alcaraz pri 18 letih velja za enega najbolj nadarjenih igralcev na turneji. In kot kaže, ima pred seboj svetlo športno prihodnost. | Foto Guliverimage

Carlos Alcaraz pri 18 letih velja za enega najbolj nadarjenih igralcev na turneji. In kot kaže, ima pred seboj svetlo športno prihodnost.

Foto: Guliverimage

Šele 18-letni Carlos Alcaraz je zmagovalec turnirja serije masters v Miamiju, potem ko je v finalu po dveh nizih premagal Norvežana Casperja Ruuda (7:5, 6:4). Alcarazu je uspela teniška senzacija, saj je postal najmlajši zmagovalec v zgodovini tega turnirja. Pred tem je bil najmlajši zmagovalec Miamija Novak Đoković.

Carlos Alcaraz | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Carlos Alcaraz Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vrhunec letošnjega turnirja serije masters je bil nekoliko drugačen. Pomerila sta se Casper Ruud, osmi nosilec turnirja, in španska senzacija Carlos Alcaraz. Nihče od njiju pred tem dvobojem ni vedel, kako je zmagati na turnirju v Miamiju. Na koncu je to občutil 18-letnik, ki je postal sploh prvi Španec, ki je dobil turnir v Miamiju. Še več, postal je najmlajši zmagovalec tega turnirja in tako podrl rekord Novaka Đokovića, ki je leta 2007 kot 19-letnik zmagal na tem turnirju. 

Tik pred dvobojem so ga presenetili, nato pa je trenerja spravil v jok

Tik pred dvobojem je na finalni dvoboj prišel Juan Carlos Ferrero, trener Carlosa Alcaraza. Nekdanji vrhunski igralec, danes pa uspešen trener je pokazal izjemno predanost in spoštovanje do svojega varovanca. Nekdanjemu prvemu igralcu sveta je namreč umrl oče, a se je vseeno odločil priti na finalni obračun in na ta način presenetiti varovanca. Mladi teniški igralec mu je to vrnil z zmago. Po koncu dvoboja smo lahko Juana Carlosa Ferrera videli presrečnega in ganjenega do solz.

Po zmagi je ostal brez besed

"Trenutno nimam besed, da bi lahko opisal svoje občutke. Zelo posebno je, da mi je uspelo v Miamiju osvojiti svoj prvi turnir serije masters. Za seboj imam neverjetno ekipo … Res sem vesel te zmage," je takoj po zmagi povedal novi teniški junak, ki ob tem ni pozabil pohvaliti nasprotnika.

"Vedel sem, da Casper igra neverjetno. Ima izjemen forhend. Poskušal sem igrati na njegov bekhend in ves čas napadati. Poskušal sem mu preprečiti, da bi dominiral v dvoboju. Forhend in bekhend po paraleli sta bila po mojem mnenju ključnega pomena."

Carlos Alcaraz je v ključnih trenutkih dvoboja igral najbolje. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Carlos Alcaraz je v ključnih trenutkih dvoboja igral najbolje. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Po slabšem začetku mu je uspel delni rezultat 6:1

Prvi niz se je začel nekoliko presenetljivo, saj je Alcaraz že takoj izgubil igro na svoj servis. Casper Ruud je to izkoristil in po vsega desetih minutah dvoboja povedel s 3:0. V četrti igri je Alcaraz prišel do svoje prve igre in znižal zaostanek na 3:1. Španec je prvič nasprotniku zapretil v peti igri, a jo je Ruud vseeno dobil in povedel s 4:1. Pri izidu 4:2 je prišla na vrsto sedma igra. Desnica Carlosa se je sprostila in Norvežanu je vzel servis, v osmi igri pa izenačil na 4:4.

V enajsti igri si je Španec priigral dve žogici za brejk. Izkoristil je drugo in povedel s 6:5. V dvanajsti igri si je Alcaraz priigral dve žogici za prvi niz, a ju ni znal izkoristiti, je pa zato izkoristil tretjo ter po eni uri in eni minuti osvojil prvi niz s 7:5.

Casper Ruud je moral pet let mlajšemu Špancu priznati premoč. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Casper Ruud je moral pet let mlajšemu Špancu priznati premoč. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Že v začetku drugega niza si je priigral odločilno prednost

Prva igra drugega niza je trajala kar 11 minut. Na servis Casperja Ruuda jo je dobil Alcaraz in že takoj povedel z 1:0. V naslednji igri je Carlos potrdil brejk in imel v rokah vodstvo 2:0. V tretji igri smo lahko videli še eno prevlado mladega Španca, ki je povedel s 3:0 in imel dvojni brejk prednosti. V četrti igri je Ruudu vendarle uspel brejk, potem ko je izkoristil šele šesto žogico za odvzem servisa in prišel do svoje prve igre v drugem nizu (3:1). V peti igri je 23-letni Norvežan znižal na 3:2, a Alcaraz vseeno ni zapravil svoje prednosti in na koncu po eni uri in 52 minutah osvojil zgodovinsko zmago. Drugi niz se je končal z izidom 6:4.

V letošnji sezoni je moral Alcaraz le dvakrat položiti lopar pred nasprotnika. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V letošnji sezoni je moral Alcaraz le dvakrat položiti lopar pred nasprotnika. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pri 18 letih dokazuje, da gre za zelo poštenega igralca

Carlos Alcaraz je v polfinalu premagal Poljaka Huberja Hurkacza in pri tem pokazal, za kako velikega in poštenega igralca gre. Po napačni sodniški odločitvi je celo sam predlagal, da se točka ponovi. Torej ne gre samo za vrhunskega, ampak tudi zelo poštenega teniškega igralca.

Carlos Alcaraz (Špa, 14) : Casper Ruud (Nor, 6)  7:5, 6:4

Nick Kyrgios
Sportal Zaradi svojih izbruhov bo moral plačati 32 tisoč evrov #video
Casper Ruud
Sportal Norvežani slavijo Ruuda, španski najstnik se ne ustavlja
Ne spreglejte