Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 6. 2014,
11.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 15. 6. 2014, 11.47

8 let, 5 mesecev

Blaž Kavčič: Stopalo me še vedno skrbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Blaž Kavčič je z zmago nad ruskim igralcem Aleksandrom Kudrijavcevom v dveh nizih s 6:4 in 7:6 (8) osvojil svojo že jubilejno, deseto lovoriko na turnirjih serije ATP Challenger.

Z novimi 80 točkami za ATP-lestvico se bo ponovno približal robu stoterice. Zaradi padca na lestvici ATP zaradi trimesečne odsotnosti s turneje zaradi operacije stopala se je ekipa Blaža Kavčiča odločila, da izpusti travnato sezono in gre na krajšo azijsko turnejo treh turnirjev serije ATP Challenger na trdi podlagi. Cilj je bil seveda na slabše zasedenih turnirjih osvojiti čim večje število ATP-točk za vrnitev na mesta lestvice ATP, ki omogočajo nastope na močnejših turnirjih serije ATP Tour.

Že na prvem turnirju v Fergani (Uzbekistan) je Blaž upravičil vlogo prvega nosilca in brez izgubljenega niza osvojil naslov ter s tem 80 točk na ATP-lestvici. Najtežjo nalogo je imel pričakovano v finalu, ko mu je nasproti stal Rus Alexander Kudrijavcev, trenutno 184. igralec sveta. Po nekaj manj kot dveh urah boja, v katerem sta igralca dosegla povsem enako število osvojenih točk (84 po vsak), je Blaž unovčil svoje izkušnje in ostal bolj zbran v prelomnih trenutkih. Nasprotniku je dvakrat odvzel servis, svoj začetni udarec pa izgubil le enkrat. Dosegel je tudi 12 asov in se na koncu v podaljšani igri z rezultatom 10:8 veselil novega naslova.

Na turnirju takšnega ranga vlada "divjina"

Blaž ima v finalih zelo dobro statistiko, v svojem 15. finalnem nastopu je osvojil že deseti naslov, od tega tri na trdi podlagi in sedem na peščeni podlagi. "Seveda sem po tem težkem obdobju po operaciji zelo vesel novega naslova. Turnir ni bil najmočnejše zastopan, vendar pa moraš tudi to znati izkoristiti, saj si kot prvi nosilec v vlogi favorita in je to treba upravičiti. Slabše uvrščeni igralci so še posebej na turnirjih ATP Challenger vedno nevarni, saj včasih zaigrajo neverjeten tenis. Včasih se šalimo, da na turnirjih takega ranga vlada divjina, kar pa te ne sme zmotiti. Edina prava pot je, da ostaneš osredotočen na svojo igro in vztrajaš pri zastavljenem načrtu ne glede na trenutno dogajanje na igrišču," je o nastopanju na turnirjih serije ATP Challenger povedal Blaž.

"Tako daleč greš na takšen turnir samo z enim namenom, osvojiti naslov, vendar je to treba potem uresničiti in ni lahko, saj nisi edini s takim ciljem. Zadovoljen sem z igro, tudi s stanjem stopala, ki pa me še vedno malo skrbi." Po operaciji stopala, ko so Blažu odstranili živec med drugim in tretjim prstom desne noge, je namreč ogromno časa posvečal treningu ravnotežja in koordinacije, saj tega dela stopala po operaciji ne čuti in posledica sta slabše ravnotežje in gibanje. "Gre za zelo majhne detajle, ki jih je težko opaziti, vendar če želiš biti na najvišji ravni, potem šteje vsaka malenkost. Močno upam, da posledice odstranitve živca ne bodo trajne in da bom kmalu spet stoodstoten kar zadeva gibanje."

Ne spreglejte