Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 5. 2014,
20.34

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 9. 5. 2014, 20.34

8 let, 5 mesecev

Blaž Kavčič se z veseljem vrača v svojo "pisarno"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič se po poškodbi stopala vrača na teniška igrišča. Prihodnji teden bo zaigral na turnirju ATP Challenger v nemškem Heilbronnu.

Sedemindvajsetletni Ljubljančan je zadnji dvoboj na turneji ATP odigral pred tremi meseci, ko je v drugem krogu turnirja ATP 250 v Marseillu izgubil proti Francozu Gasquetu … Od tam je sicer odpotoval v Dubaj, kjer ga je ustavila nenadna bolečina v stopalu. Sledile so številne terapije, operacija, nato tista tekma za Davisov pokal, zaradi katere se je rehabilitacija še malo podaljšala, na koncu še gripa. Po vseh težavah je trenutno 121. igralec sveta pripravljen na vrnitev.

"Po operaciji sem potreboval precej časa, da sem lahko sploh stopil na nogo. Nato sem počasi napredoval, potem je bila tista tekma za Davisov pokal, nato še gripa… Vrnitve na turnirje se zelo veselim, to je moje življenje," je po treh tednih treningov, dan pred odhodom v nemški Heilbronn, kjer bo prihodnji teden nastopil na ATP Challengerju, povedal Blaž. "Hitrih rezultatov po vrnitvi ne pričakujem, želim si le čim več tekem in dobre igre. Pred nadaljevanjem sem optimističen, saj vem, da sem v začetku te sezone igral zelo dobro, kar sem dokazal tudi z nekaterimi zmagami nad boljšimi igralci."

Želi si popraviti uvrstitev na lestvici ATP

Potem ko je bil kar precej časa odsoten s teniških igrišč, je Blaž izgubil kar nekaj mest na svetovni lestvici. Zaradi tega bo moral igrati v kvalifikacijah OP Francije, kjer je bil leta 2010 prvič v karieri uvrščen neposredno na glavni turnir, takrat pa je dosegel tudi svojo prvo zmago na tekmovanju za grand slam. Blaž je v dosedanji karieri 15-krat igral v glavnem delu turnirja za grand slam, kar je največkrat izmed vseh slovenskih igralcev ‒ v 24 dvobojih je dosegel devet zmag.

Po OP Francije, ko se začnejo tekmovanja na travnati podlagi, bo igral na turnirjih serije ATP Challenger, tako bo poskušal pridobiti izgubljene ATP-točke in popraviti svojo uvrstitev na svetovni lestvici. "Kaljut", kot ga tudi kličejo, še vedno čuti manjše bolečine. Upa, da je bilo za letos dovolj poškodb. "Posledice poškodbe so deloma še vedno prisotne, včasih kot bolečina, včasih kot ovira pri gibanju. Zato za nadaljevanje sezone upam predvsem, da je to vse, kar zadeva poškodbe za letos, in da bom lahko igral v preostanku sezone. V tej naši službi je težko iti v pisarno, če nisi 110-odstotno pripravljen," je sklenil Blaž.

Ne spreglejte