Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 2. 2020,
6.01

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

1

Natisni članek

Aljaž Bedene

Sreda, 19. 2. 2020, 6.01

4 leta, 2 meseca

Teniški globus, 18. februar

Še ena izvrstna predstava našega Aljaža Bedeneta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

1

Aljaž Bedene | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v prvem krogu turnirja v Marseillu (769.670 evrov nagradnega sklada) s 4:6, 6:4 in 7:5 po dveh urah in 22 minutah premagal petega nosilca in 17. igralca s svetovne lestvice, Rusa Karena Kačanova.

V drugem krogu se bo pomeril z Gillesom Simonom iz Francije, 58. igralcem s svetove lestvice. Ta je s 6:4 in 7:6 (3) izločil rojaka Harolda Mayota, ki je za nastop na turnirju dobil posebno povabilo.

Začel je nekoliko slabše

Po izgubljenem uvodnem nizu je v drugem Bedene povedel z 2:1 na svoj servis. Nato je po uri in minuti igre potreboval zdravniško pomoč. Po njej sta igralca nadaljevala dvoboj, servis pa je imel Kačanov.

Ljubljančan je dvakrat povedel, a je Rusu uspelo izenačiti na 2:2. S svojim desetim asom je Bedene v peti igri znova povedel (3:2) in v deveti po drugi izkoriščeni priložnosti znova vodil s 5:4. Bedene je v deseti igri izkoristil svojo tretjo priložnost za odvzem servisa ter po uri in 35 minutah izenačil izid v nizih na 1:1.

Aljaž Bedene nadaljuje dobre predstave. | Foto: Gulliver/Getty Images Aljaž Bedene nadaljuje dobre predstave. Foto: Gulliver/Getty Images

V tretjem nizu je bilo napeto do konca

Tridesetletni Slovenec je tako z začetnim udarcem odprl odločilni, tretji niz za vodstvo z 1:0. Po seriji dobljenih servisnih iger je nato brez izgubljene točke povedel s 3:2. V šesti igri mu po prednosti ni uspelo odvzeti servisa Rusu. Ta je v deseti igri izenačil na 5:5, naslednji igri pa je dobil Bedene, ki je v dvanajsti vodil že s 40:0, a je Kačanovu uspelo izenačiti. Naslednjo prednost je Bedene pretvoril v novo odmevno zmago tik pred nastopom novega dneva, poroča STA.

Andreja Klepač | Foto: Guliverimage/Getty Images Andreja Klepač Foto: Guliverimage/Getty Images

Klepačeva izpadla v Dubaju, konec tudi za Srebotnikovo

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je na turnirju WTA v Dubaju z nagradnim skladom 2,9 milijona dolarjev izgubila v 1. krogu konkurence dvojic. Klepačeva in Čehinja Lucie Hradecka sta morali priznati premoč Američanki Hayley Carter in Brazilki Luisi Stefani, ki sta slavili s 6:7 (4), 7:5 in 10:2.

V 1. krogu dvojic je zaigrala tudi Katarina Srebotnik, skupaj z Rusinjo Alo Kudrjavcevo sta s 4:6, 6:4 in 8:10 izgubili proti Francozinji Caroline Garcia in Indijki Sanii Mirza.

Ne spreglejte