Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 9. 2018,
15.10

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

1

Natisni članek

Četrtek, 20. 9. 2018, 15.10

5 let, 7 mesecev

Štiriletni bolnik iz Srbije zavrnil srečanje z Messijem, raje si je izbral branilca Partizana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

1

dušan | Srbija trepeta za življenje štiriletnega borca Dušana Todorovića, ki je trenutno na zdravljenju v Barceloni. Ko so mu zdravniki ponudili možnost, da spozna nogometnega zvezdnika Lionela Messija, je ponudbo zavrnil. Raje bi se srečal z branilcem Partizana, Nemanjo Miletićem.

Srbija trepeta za življenje štiriletnega borca Dušana Todorovića, ki je trenutno na zdravljenju v Barceloni. Ko so mu zdravniki ponudili možnost, da spozna nogometnega zvezdnika Lionela Messija, je ponudbo zavrnil. Raje bi se srečal z branilcem Partizana, Nemanjo Miletićem.

Srbski mediji te dni na veliko poročajo o Dušanu Todoroviću, štiriletniku iz Svilajnca v Srbiji, ki je zaradi agresivne oblike tumorja na zdravljenju v Barceloni. Denar za operacijo je zbirala cela Srbija. Ko so španski zdravniki dečku želeli omogočiti srečanje z zvezdnikom Barcelone Lionelom Messijem, si je mali pacient raje zaželel družbo branilca Partizana Nemanje Miletića.

Duško Todorović | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Štiriletni Dušan Todorović je te dni v srbskih medijih eno izmed pogosteje omenjenih imen. Razlog? Zaradi hude oblike tumorja (nevroblastoma), ki je napadel dečkov živčni sistem in ga že privedel na prag smrti, je moral na zdravljenje v tujino.

Ker je operacija tam samoplačniška, so starši organizirali javno zbiranje sredstev. Srbi so zbrali neverjetnih 191 tisoč evrov, preostalih 70 tisočakov pa je za operacijo prispeval anonimni donator. Dečka so v soboto v Barcelono na zdravljenje odpeljali z vladnim letalom.

Ni imel posebne želje po srečanju z Lionelom Messijem. | Foto: Reuters Ni imel posebne želje po srečanju z Lionelom Messijem. Foto: Reuters Bi želel spoznati Messija? Ne, raje bi srečal Miletića.

Zdaj se o malem fantku piše še zaradi enega razloga. Ko so ga namreč zdravniki vprašali, ali bi želel spoznati koga od nogometnih zvezdnikov Barcelone - bolnica, v kateri se zdravi, se namreč nahaja v bližini stadiona Camp Nou, domačega poligona Barcelone - je ponudbo gladko zavrnil. Ni si želel srečanja z Gerardom Piquejem niti s Sergiem Basquetsom, ampak si je zaželel družbe srbskega nogometaša Nemanje Miletiča, branilca nogometnega kluba Partizan.

Izkazalo se je, da nogometaša in malega pacienta že veže posebna vez. Miletić je namreč v pogovoru za srbski Blic, ki je prvi poročal o tej ganljivi zgodbi, razkril ozadje njune povezave. 

"Ne spomnim se, za katero tekmo je šlo, se pa spomnim, da nas je klubska tiskovna predstavnica po novinarski konferenci prosila, naj se fotografiramo z nekim fantkom. Ker sem bil precej oddaljen od nje, nisem slišal, za kaj natančno gre, sem se pa slikal z njim, tako kot vsi drugi. Spomnim se, da me je opozoril, da se je nalepka s steklenice nalepila name in da sva se temu kar lepo nasmejala. Nisem vedel, kako resno je njegovo zdravstveno stanje, izvedel sem šele, ko smo že zapustili stadion, in bil sem v šoku," je povedal Miletić, ki je bilo zelo ganjen ob informaciji, da si je mali Dušan v času zdravljenja zaželel srečanja z njim.

Nogometaš Partizana Nemanja Miletić stiska pesti za čimprejšnje okrevanje malega Dušana. | Foto: Getty Images Nogometaš Partizana Nemanja Miletić stiska pesti za čimprejšnje okrevanje malega Dušana. Foto: Getty Images

"Oprostite, saj ne vem, kaj naj rečem. Spravili ste me v jok," je priznal Miletić, ki je sodeloval tudi pri zbiranju denarja za dečkovo operacijo, pri tem se je močno angažiral celotni nogometni klub Partizan, vabilo nanjo delil na družbenih omrežjih, srečala pa sta se spet na eni od humanitarnih akcij, organiziranih zaradi zbiranja sredstev za operacijo.   

"Ko me je zagledal, je bil presenečen, takoj me je poklical. Res sva se navezala drug na drugega, slišiva se po telefonu, kakor pogosto je to mogoče. Upam, da se bo zdravljenje izšlo po naših željah. Začenja se drugi polčas," se je simbolično izrazil Miletić.

Ne spreglejte