Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 6. 2011,
12.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Rakovec hokej

Četrtek, 16. 6. 2011, 12.23

8 let

Matjaž Rakovec: Slovenska realnost v EBEL sta dva kluba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vodstvo Hokejske zveze Slovenije v poletnih dneh ne miruje, predsedstvo, na čelu katerega sedi Matjaž Rakovec, se namreč že pripravlja na novo sezono in nove izzive, ki ga čakajo.

Za novim vodstvom HZS je tričetrt leta, v tem času je doseglo kar nekaj organizacijskih novosti, a pred njim je še dolga pot. Nova sezona prinaša nove izzive, med drugim organizacijo svetovnega prvenstva za člansko moško in žensko izbrano vrsto. Prihodnji teden bo potekala tudi skupščina HZS, zato smo se obrnili na predsednika zveze in prvega moža Zavarovalnice Triglav Matjaža Rakovca.

Hokejisti so v teh poletnih dnevih prosti, pri Hokejski zvezi Slovenije pa ste imeli pred dnevi sejo predsedstva. Lahko opišete nekatere najpomembnejše zadeve, ki ste se jih dogovorili? Šlo je za pripravo pred skupščino, ki nas čaka prihodnji teden. Na seji smo določili nov strokovni svet, na čelu katerega je Matjaž Kopitar. Seznanili smo se tudi z obema dobljenima kandidaturama za svetovno prvenstvo in določili kriterije glede tega, kdo bo prireditelj. Za člansko izbrano vrsto so naše velike želje Stožice. Glede tega smo imeli tudi že uradni sestanek z ljubljanskim županom Jankovićem, ki idejo podpira. Kar se tiče žensk, pa bomo še videli, kdo bo prireditelj.

Ste glede organizacije v Stožicah delali že kakšne okvirne izračune stroškov? Izračune delajo. Osnovna postavka je predvsem postavitev ledene ploskve. Pridobivamo dve ponudbi in mislim, da bo do začetka počitnic zadeva jasna. Končna odločitev o organizaciji v Stožicah bo padla nekje septembra.

Načrtuje HZS tudi pred začetkom nove sezone kakšne tabore za mlade potencialne članske kandidate? Zveza je pred zadnjo sezono prvič organizirala tabor tudi za člansko reprezentanco in tudi letos načrtujemo enako. Tabor bo potekal na začetku avgusta na Bledu. Prav tako bomo organizirali tudi tabor za mlajše igralce.

Nekaj je govoric, da se bo HZS ozrla prek Atlantika, na področje Severne Amerike, kjer bo skušala najti igralce s slovenskimi koreninami? To drži. Delamo na tem, da bi v Slovenijo pripeljali dva mlada hokejista s slovenskimi koreninami. Če bosta ustrezala kriterijem, ki jih imata Olimpija in Jesenice, potem se bomo dogovorili za aranžma. To lahko potrdim.

Kakšen pa je pogled HZS na organizacijo državnega prvenstva, za katerega je bila v zadnjih letih zadolžena družba Slohokej? Bo državno prvenstvo znova priredila HZS ali bo podaljšala koncesijo Slohokeju? Koncesija je zapadla z letošnjim letom, triletna pogodba se je iztekla. Predsedstvo bo imelo na naslednji seji pred skupščino na dnevnem redu tudi državno prvenstvo. Predsedstvo bo potrdilo razpisne pogoje za potencialne koncesionarje za naslednja leta.

Slovenija ima le dva profesionalna kluba, medtem ko ostali delujejo na polprofesionalni oziroma amaterski ravni … To je realno stanje. Klubi delujejo s tako nizkimi proračuni, da delujejo kot polamaterski klubi.

Ima HZS v tem primeru načrte, da bi še kakšen slovenski klub spravila v EBEL? Kakšen izmed klubom mora najprej zrasti organizacijsko, da se ne bo ponovila zgodba Olimpije, ko je imela pred leti velik uspeh, nato pa se šele v zadnji sezoni znova uvrstila v končnico EBEL. Pred nami je v tem smislu še dolga pot, saj moramo še veliko graditi, zato sta dva kluba v EBEL realno stanje slovenskega hokeja.

Ne spreglejte