Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 8. 2010,
19.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 8. 2010, 19.19

6 let, 6 mesecev

Mariborski nogometaši na prestolu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 31. tednu so športne zanesenjake pričakovano najbolj navdušili nogometaši Maribora, ki so v prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo ugnal škotski Hibernian.

Tenisačica Polona Hercog, ki je bila športno ime 30. tedna, je dobila dostojne naslednike. Zasedba vijoličastih je nogometne navijače znova dvignila na noge, saj je NK Maribor pred zahtevnim gostovanjem na pragu napredovanja, najbolj zaslužen za uspeh pa je bil Josip Iličič, ki je z evrogoloma zapečatil škotske upe.

Športniki so nas razveselili še z nekaterimi uvrstitvami.

Bodybuilderka Brigita Brezovac je po senzacionalni zmagi na profesionalni tekmi v Tampi (Florida, ZDA) zmogla moči za nov uspeh in se prvega mesta veselila tudi v Hartfordu.

Sestri Erika in Simona Fabjan sta v Avstriji dosegli enega največjih uspehov slovenske odbojke na mivki, saj sta se z dvema zmagama v kvalifikacijah prvič v karieri uvrstili na sklepni del velikega turnirja svetovne serije FIVB, grand slam A1.

Jaka Gorenc (Kanja Dolenjske Toplice) je v turškem Inonu osvojil naslov evropskega prvaka v točnosti pristajanja z jadralnimi padali.

Slovenski strelci invalidi so se s svetovnega prvenstva v Zagrebu vrnili z ekipno bronasto medaljo, ki so jo v kategoriji SH2 z zračno puško stoje R4 v zelo izenačenem tekmovanju pristreljali Srečko Majcenovič, Gorazd Franček Tiršek in Damjan Pavlin. Prvaki Kitajci in drugouvrščeni Avstralci so Slovence prehiteli le za krog. To je bila že 24. slovenska na velikih strelskih tekmovanjih za invalide po letu 1994.

Slovenski atleti na evropskem prvenstvu sicer niso osvojili tako želene medalje, vseeno pa sta sedmo mesto v metu kopja Martine Ratej, ki si je obetala več, a jo je ustavila poškodba, ter šesto mesto Snežane Rodić v troskoku (14,32), lepa dosežka.

Gorska kolesarka Tanja Žakelj je v olimpijskem krosu na dirki svetovnega pokala v italijanskem Val di Soleju v kategoriji mlajših članic osvojila prvo mesto, v absolutni konkurenci pa je bila 11., kar je njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu.

Košarkarska reprezentanca je na Kitajskem osvojila mednarodni turnir Borislava Stankovića, na katerem so sodelovali Iran, Avstralija in Kitajska. V finalu so naši košarkarji ugnali Avstralce in se jim tako oddolžili za poraz v predtekmovanju.

Ne spreglejte