Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 8. 2015,
0.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matej Markovič

Sobota, 22. 8. 2015, 0.11

6 let, 6 mesecev

Kapo dol: Matej Markovič sredi noči dosegel zastavljen cilj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Da je mogoče doseči nemogoče, če to počneš z glavo in ne samo z nogami, dokazuje Matej Markovič, ki je v pičlih petih dneh preplaval 30 kilometrov, jih prekolesaril 900 in pretekel 250.

VEM DA LAHKO! Ob 3.03 dosežen cilj pred velikim ciljem! Posted by Srce Sloveniji on Friday, 21 August 2015

Vsega tega ni počel zato, ker razpolaga s preobilico prostega časa, pač pa zato, da bi s svojim trudom pomagal trudim. Da bi s pomočjo športa pomagal zbirati sredstva za nakup šolskih potrebščin, ki jih bo Zavod Anina Zvezdica distribuirala med tiste, ki si jih ne morejo privoščiti.

Matej Markovič, glavno ime dobrodelne akcije Srce Sloveniji, je peti dan humanitarnega ultratriatlonskega podviga začel s počitkom. "Za njegove standarde kar dolgim, več kot uro in pol je karavana Srca Sloveniji stala ob izčrpanem "motorju" nekje v okolici Rakeka," so v Matejevi spremljevalni ekipi zapisali na uradni spletni strani www.srcesloveniji.si.

"Da se uro in pol počitka smatra kot "dolg" počitek pove dovolj o ekstremnem naporu in projektu. Čez nekaj ur smo si privoščili še en počitek, potem pa celodnevni tek. Brez spanja, z le nekaj postanki. Cel dan. Korak za korakom, od šeste ure zjutraj pa do trenutka, ko 50 kilometrov pred ciljem pišemo poročilo (nekaj pred 21.00)," je še zapisano v poročilu o petem dnevu akcije.

Polovica teka je bila za Matejem že okoli 11. ure dopoldan, popoldan pa je do cilja manjkalo "le" še sto kilometrov. Takrat so se njegovi spremljevalci odločili, da si Matej za trpljenje in dobrodelnost zasluži plemiški naziv. Inavguracijo so izvedli kar na kraju samem. Sicer brez fanfar in rdeče preproge, a z neizmernim spoštovanjem prisotnih, so še zapisali na uradni spletni strani dobrodelnega dogodka. Tekaški karavani se je na poti pridružil še reportažni avto nacionalne televizije, ki o Markoviču in ekstremnem podvigu snema dokumentarni film, ter številni tekači, s katerimi so v soboto zgodaj zjutraj, ob 3.03, pritekli na cilj.

Ne spreglejte