Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
17. 12. 2007,
10.01

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 12. 2007, 10.01

8 let, 3 mesece

Dragić bi lahko bil vzor anemičnemu Taylorju

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Vzdihovanje Memija Bečiroviča, da nujno potrebuje novega igralca na poziciji branilca, je, sodeč po evroligaški tekmi s Sieno, upravičeno.

Košarkarji Uniona Olimpije so se v četrtek borili kot levi in bili vseskozi v igri za zmago, vendar je na koncu individualna sposobnost Terrella McIntyra skazila veselje polnega Tivolija. Ta poraz ni nič tragičnega, zato morajo fantje dvigniti glave, saj se jim bo boginja sreče za vložen trud nekoč že nasmehnila. Mogoče že prihodnji teden v Grčiji.

V zadnjih tednih je bil od košarkarjev Uniona Olimpije največ kritik deležen Američan Ronell Taylor. Povsem upravičeno. Zakaj? Že na samem ogrevanju pred tekmo s Sieno smo si lahko na lastne oči ogledali, s kakšno "vnemo" se je pripravljal na pomemben obračun. Ležerno polaganje na koš, metanje z razdalje brez prave želje in volje, … Zato ni prav nič čudno, da je košarkar "mrzel" tudi, ko gre za res. Za primer naj si vzame pregretega Gorana Dragića, ki kar žari na parketu.

Čas za dodatno delo

Sedaj je čas, da se pošteno zaviha rokave in začne intenzivno iskati rešitev na poziciji branilca. Pa ne takšne, ki bi navrgla dodaten minus v blagajno, temveč bolj razumno. Povsem logično je, da je v prvem planu sanacija kluba, ne sme pa se na račun tega izmikati dodatnemu delu, s katerim bi ekipo nekoliko prevetrili. Dejstvo je, da je potreben nov elan.

Upajmo, da bodo pri Unionu Olimpiji s skupnimi močmi našli ustrezno pot, ki bo pripomogla k dvigu kvalitete moštva. Energije in želje fantom drugače ne manjka, kar so pokazali proti Sieni. Ima pa slednja veliko več enakovrednih košarkarjev, medtem ko Olimpija igra praktično le s šestimi, sedmimi igralci. Zgoščen ritem tekem pa je za nosilce prenaporen, zato so oscilacije toliko bolj očitne.

Neobremenjeni v Atene

Naslednjo tekmo bodo zeleno-beli odigrali v soboto v okviru lige NLB proti mestnemu tekmecu Geoplinu Slovanu. In prav sosedski dvoboj bo pravšnji, da se baterije ponovno napolnijo, kajti z domačo zmago bi izbranci Memija Bečiroviča potovali v Atene k Olympiacosu povsem neobremenjeni. Ravno v takšnem stanju so ekipe najbolj nevarne. Bolj "gori" pod nogami Grkom, saj imajo vsega zmago več kot Ljubljančani, v svojih vrstah pa imajo denimo Arvidasa Macijauskasa, Marca Jacksona, Lynna Greera in Qyntela Woodsa. Torej kar štiri košarkarje z NBA izkušnjami, ki so pred Olimpijo enkrat v tej sezoni že pokleknili.

Ne spreglejte