Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
21.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 21.37

8 let

Z neprepričljivo igro do dveh točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Navkljub neprepričljivi igri je slovenska ženska rokometna reprezentanca osvojila dve točki v tretjem krogu kvalifikacij za nastop na Euru 2010 na gostovanju v Italiji.

Selektor Ivica Rimanić tokrat v ekipo ni uvrstil Nuše Skutnik in Miše Marinček, v začetni postavi pa so zaigrale Neli Irman, Barbara Varlec, Maja Breznik, Anja Argenti, Maja Šon in Maja Zrnec, v vratih pa Sergeja Stefanišin.

Sicer je slovenska reprezentanca nekoliko slabše začela v napadu na obrambo 4-2 ter izgubila dve žogi. Za vodstvo Italijank sta poskrbeli Ettaqijeva in Baranijeva. Rimanić je v napad hitro poslal predrzno Nino Jeriček, ki je po treh golih Barbare Varlec priigrala dve sedemmetrovki ter enkrat zadela. Slovenija je prvič vodila v 9. minuti (4:3), a nikakor se ni mogla odlepiti. Selektor je zelo hitro zamenjal tudi vratarko in v 12. minuti tja poslal Branko Zec.

Na krilih vratarke in s predrznostjo so se odlepile

Bolj agresivna slovenska obramba je vendarle prinesla uspeh, saj so se dekleta lahko s hitrejšimi akcijami izognile italijanski obrambi 4-2. Zelo se je poznala prisotnost Neže Mitruševske v igri, ki je lepo podajala soigralkam, pa tudi sama zadevala. Z delnim izidom 3:0 v minuti in pol ob zadetkih Irmanove ter dvakrat Mitruševske je Slovenija v 19. minuti imela tri gole naskoka (10:7).

Le-to so naša dekleta držala, po eni izmed uspešnih obramb Branke Zec, je v protinapadu zadela Irmanova za prvih +4 (13:9). Na italijanski strani je bilo veliko slabih strelov in izgubljenih žog. Odlično je v obrambi delovala Zrnečeva, ki je večkrat prestregla žogo nasprotnicam. V igro sta v zaključku prišli tudi Ana Gros in Alja Koren, nekaj žog izgubili, a tudi zadeli. Predvsem zaradi nestrpnosti in nenatančnosti v napadu so Slovenke po nepotrebnem izgubljale žoge, a na odmor odšle z dvema goloma naskoka.

Potrebovale devet minut za en zadetek

Italijanke niso izkoristile priložnosti za izenačenje v 32. minuti, potem ko so naše zapored izgubile dve žogi v napadu, slabo pa je streljala Varlečeva. Še k sreči je sedemmetrovko Italijank ubranila Stefanišinova in tako tudi nadaljevala še trikrat. Potem ko Slovenija v drugem polčasu sploh še ni zadela je v 37. minuti za poravnanje izida na 16:16 poskrbela Pavlikova. Kar devet minut je potrebovala Slovenija za prvi gol v drugem polčasu, ki ga je zabila Barbara Varlec za 17:17.

Le Varlečeva razpoložena

Zelo slaba obramba Slovenije, kjer so zadevala tako italijanska krila kot "beki", po vrhu pa še zelo slaba realizacija naše ekipe, so prinesle vodstvo Italije za +2 – prvič v 43. minuti, ko je bilo 19:17 za Italijo.

Z nekoliko boljšo obrambo so le preprečile nekaj napadov nasprotnic, s samostojnimi prodori pa je dvakrat zadela Varlečeva, nato pa za izenačenje s prvim golom Maja Šon v 47. minuti. Po velikem mučenju tako Slovenk kot Italijank, ki so res grdo ''grešile'' s streli, je Mitruševska po dolgem času poskrbela za slovensko vodstvo s 24:23 v 51. minuti. Ob igralki več na igrišču je strel Italijank ubranila Stefanišinova, še enega v vrsti pa zabila Varlečeva za +2 (26:24 v 53. minuti).

Dve minuti je za +3 poskrbela Maja Zrnec za 28:25. Slovenija se je lahko kljub slabi igri veselila zmage, ki je bila nujnost, če se želi prebiti na evropsko prvenstvo.

Ne spreglejte