Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
20. 10. 2016,
23.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

2

Natisni članek

Veselin Vujović RK Gorenje Velenje rokomet

Četrtek, 20. 10. 2016, 23.09

6 let, 7 mesecev

Podpisal bi le, če bi poklicala Barcelona

Vujović ni dobil klica iz Gorenja

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

2

veselin vujovic celje zagreb | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Obisk domačih, ribarjenje in preostale prostočasne dejavnosti bodo v prihodnjih tednih dobile več prostora v življenju rokometnega selektorja Veselina Vujovića. Ta do januarskega svetovnega prvenstva ne namerava prevzeti nobenega kluba, čeprav ima ponudbe. A ne Gorenjeve.

Ko se je razšel z Zagrebom in tudi že prej je bilo precej govoric, da bo Veselin Vujović prej ali slej trener velenjskega Gorenja. Potem ko je Rdečo dvorano zapustil Marko Šibila, se je na klop slovenskih podprvakov, ki Celjanom v hrbet gledajo že debela tri leta, usedel Borut Plaskan. Domačin je zelo dobro začel svoj mandat.

Dogovor naj bi imel (vsaj) do konca sezone. Ne direktor kluba Matej Avanzo ne predsednik glavnega sponzorja Franjo Bobinac za Delo nista eksplicitno zanikala možnosti prihoda kakega drugega trenerja.

Klica iz Velenja ni bilo, pravi Vujović. | Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje Klica iz Velenja ni bilo, pravi Vujović. Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje "Od Gorenja sem enako oddaljen, kot sem bil pred mesecem dni, ko sem bil še trener Zagreba. Do zdaj nihče iz Gorenja o tem ni govoril z mano, vse se je najprej pojavilo v medijih v slogu: Bobinac je predsednik zveze in šef Gorenja, Vujović je prost in logično je, da bi prišel v Velenje. A v tem ni logike, prav tako ni pravi trenutek, saj sem selektor Slovenije in bi bil v navzkrižju interesov," je tematiko komentiral Vujović, ki bo imel v prihodnjih mesecih v mislih in dejanjih le reprezentanco.

Če pokliče Barcelona …

Razen, če … "Moj načrt je, da do konca januarskega SP v Franciji ne prevzamem treniranja nobenega kluba. No, lažem: če bi me danes poklicala Barcelona, bi verjetno sprejel njen poziv. V zadnjem dnevu sem dobil tri, štiri klice velikih klubov, a od tega ne bo nič," zatrjuje nekoč najboljši rokometaš sveta, ki se zaveda, da vmesni čas med kvalifikacijami za evropsko prvenstvo in svetovnim prvenstvom vsekakor ni idealen termin za klubske izzive.

Časa med obema dogajanjema je preprosto premalo. In še nekaj: tudi če bi res prevzel Gorenje, bi se prej ali slej znašel pred enako oviro kot v Zagrebu: odsotnostjo zaradi reprezentančnih obvez.

Iz Gorenja je Vujović za prihajajoče kvalifikacije poklical tri igralceVida Levca, Nejca Cehteta in Nika Medveda. Vse na razširjeni seznam.

Ne spreglejte