Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2024,
11.26

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

Natisni članek

Ivan Martinović EP v rokometu 2024

Ponedeljek, 15. 1. 2024, 11.26

3 mesece, 2 tedna

Konec EP za Ivana Martinovića

Velik udarec za Hrvate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88
Ivan Martinović | Ivan Martinović je do poškodbe na srečanju z Avstrijo na evropskem prvenstvu dosegel deset zadetkov. | Foto Guliverimage

Ivan Martinović je do poškodbe na srečanju z Avstrijo na evropskem prvenstvu dosegel deset zadetkov.

Foto: Guliverimage

Evropsko prvenstvo v rokometu se je začelo imenitno za hrvaško reprezentanco. V uvodnem nastopu je nadigrala Španijo kar z desetimi zadetki razlike in ji povzročila hud poraz, na drugi tekmi, v katero je vstopila kot absolutni favorit, pa je doživela dvojno razočaranje. Proti Avstriji, ki jo vodi slovenski strateg Aleš Pajovič, je ostala brez načrtovane zmage (28:28), tako da si še ni zagotovila napredovanja v drugi del tekmovanja, obenem pa do konca prvenstva ostala brez Ivana Martinovića.

slovenska rokometna reprezentanca Slovenija : Poljska Uroš Zorman
Sportal "Že po prvi tekmi je bilo veliko kritik" #video

Evropsko prvenstvo v rokometu, na katerem blesti slovenska reprezentanca in si je po zmagah nad Ferskimi otoki in Poljsko že zagotovila napredovanje v drugi del tekmovanja, se je začelo odlično tudi za Hrvaško. Slovenski južni sosedi so blesteli na uverturi in močno Španijo odpravili s kar dvomestno razliko v zadetkih. S tem so poskrbeli za senzacijo, ki je glasno odjeknila v rokometnih krogih. Na drugi tekmi so se pomerili z Avstrijo, že povedli s 5:1, tako da je zadišalo po novi prepričljivi zmagi, a so izbranci Aleša Pajoviča v nadaljevanju pokvarili načrte Hrvatom. Razburljiv dvoboj se je končal brez zmagovalca (28:28), tako da si v skupini B še nihče ni zagotovil napredovanja.

Namesto hrvaškega osmoljenca prišel vratar

Hrvate pa je še dodatno zabolela poškodba Ivana Martinovića, zelo pomembnega člena reprezentance. Igra na položaju desnega zunanjega igralca, zanj pa se je evropsko prvenstvo za rokometaša Melsungena že končalo. Martinović namreč zaradi poškodbe rame ne bo mogel več nastopati.

Ivan Martinović spada med najboljše hrvaške rokometaše. | Foto: Guliverimage Ivan Martinović spada med najboljše hrvaške rokometaše. Foto: Guliverimage

To je velik udarec za Hrvaško, saj je bil Martinović do takrat v imenitni strelski formi. Špansko mrežo je zatresel kar osemkrat, proti Avstriji pa je do usodne poškodbe na začetku drugega polčasa dosegel dva gola. Današnji zdravstveni pregled v Nemčiji je potrdil črne slutnje iz hrvaškega tabora, tako da je selektor Goran Perkovac lahko v izbrano vrsto povabil novo ime. Čeprav se je omenjalo, da bi lahko namesto Martinovića prišel 33-letni Luka Stepančić, ki brani barve madžarskega Pick Szegeda, je hrvaški strateg okrepil konkurenco med vratarji. Izbrani vrsti se je naknadno pridružil Dominik Kuzmanović (Nexe).

Hrvaška je po dveh krogih še vedno v najboljšem položaju v skupini. Podobno kot Avstrija je osvojila tri točke. Španija, ki se je v drugem krogu znesla nad Romunijo in jo odpravila kar za +12, je z dvema točkama na tretjem mestu.

Martinović je staknil poškodbo desne rame v obračunu s Sebastianom Frimmelom. | Foto: Guliverimage Martinović je staknil poškodbo desne rame v obračunu s Sebastianom Frimmelom. Foto: Guliverimage

Pajovičeva četa lahko z morebitnim novim presenečenjem, če bo v zadnjem krogu ostala neporažena proti Špancem, pokvari hrvaški načrt, da bi v drugi del tekmovanja vstopili z dvema točkama. V tem primeru bi namreč iz skupine C napredovali slovenski sosedi Hrvaška in Avstrija, obe pa bi v drugi del prenesli eno točko. Hrvaška lahko celo ostane brez napredovanja, a v takšen scenarij ne verjame skoraj nihče, saj bi morala visoko izgubiti proti Romuniji, Avstrija pa doživeti tesen poraz proti Špancem.

EP v rokometu: Slovenija : Norveška slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Izjemni Slovenci po drami do velike zmage!
EP v rokometu: Hrvaška - Avstrija
Sportal Hrvati le do remija proti trdoživi zasedbi Aleša Pajoviča
Ne spreglejte