Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 9. 2019,
19.27

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Janez Gams Gorenje velenje

Ponedeljek, 2. 9. 2019, 19.27

2 leti

Ose ciljajo na vrh

Velenjčani v frontalni napad na Celjane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Gorenje Velenje | Velenjčani so na superpokalu igrali v okrnjeni zasedbi, zato so prepričani, da se bodo Celjanom v državnem prvenstvu veliko bolje zoperstavili. | Foto Jurij Vodušek/Sportida

Velenjčani so na superpokalu igrali v okrnjeni zasedbi, zato so prepričani, da se bodo Celjanom v državnem prvenstvu veliko bolje zoperstavili.

Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Superpokalna lovorika v Slovenj Gradcu se ni razpletla po okusu rokometašev Gorenja. Zmaga je romala v Celje, a letošnji pokalni prvaki navkljub previdnim napovedim ne skrivajo, da se v novi sezoni nadejajo četrtega naslova državnih prvakov. Zadnjega so osvojili v sezoni 2012/13, pred tem so bili najboljši tudi v sezonah 2008/09 in 2012/13.

Poraz na Koroškem ni vnesel nemira v ekipo iz Šaleške doline, "ose" so na tem dvoboju nastopile zdesetkane in brez krožnih napadalcev, tudi v odsotnosti Mihe Kavčiča in Vladimirja Bojanića pa so bile povsem konkurenčne tekmecem iz mesta ob Savinji.

Primorski strateg na velenjski klopi Zoran Jovičić je po petkovem dvoboju športno priznal poraz in dodal, da bodo v novi sezoni s Celjani odigrali še številne tekme, ki bodo veliko pomembnejše od nedavnega "revialnega" obračuna v Slovenj Gradcu.

Celje Gorenje superpokal
Sportal Celjani do sedme superpokalne lovorike #foto

Pred začetkom lanske sezone popolna osvežitev članske ekipe

V Velenje so v poletnem prestopnem roku prišli Andris Celminš, Vladimir Bojanić, Gregor Okleščen, Aljaž Panjtar in Žan Šol. Do sprememb je prišlo tudi v strokovnem štabu, kjer je mesto pomočnika trenerja prevzel Benjamin Zbičajnik, na mesto kondicijske trenerke pa je prišla nekdanja atletinja Nina Djordjevič.

"Pred začetkom lanske sezone smo naredili popolno osvežitev članske ekipe in krenili v načrtno zgodbo postopnega napredka. Pokalna lovorika je bila zagotovo lepa nagrada za vse nas v klubu, predvsem pa je bila pokazatelj, da smo stopili na pravo pot. V tej smeri nadaljujemo tudi v sezoni 2019/20, čeravno se po finančni plati ne moremo kosati s sosedi iz Celja," je uvodoma dejal direktor kluba Janez Gams.

"Na vsako tekmo se moramo maksimalno pripraviti, dali bomo vse od sebe in videli bomo, kam nas bo to pripeljalo."  | Foto: Vid Ponikvar "Na vsako tekmo se moramo maksimalno pripraviti, dali bomo vse od sebe in videli bomo, kam nas bo to pripeljalo." Foto: Vid Ponikvar

Zelo dobro definirani kratkoročni cilji  

"O naslovu prvaka bodo odločale 'manjše tekme'. Našega koncepta ne mislimo spreminjati, saj so nas v lanskem letu ti kratkoročni cilji pripeljali do nekega končnega cilja, ki je bil v naših načrtih pred začetkom sezone. Tudi zdaj imamo v glavi svoj cilj, katerega smo si razdelili na več etap. Vsaka traja tri do sedem dni in s temi cilji bomo šli naprej. Pripeljali smo igralce, ki nam ustrezajo tako po igralski kakovosti in miselnosti. Menim, da so se novinci vklopili v ekipo, tako na športnem kot družabnem področju," je dodal Gams.

"Glede superpokala mi je žal, da nismo igrali v popolni postavi. Glede tekme lahko rečem, da so fantje dali od sebe svoj maksimum. Celje tekme ni dobilo z lahkoto, kar vidim kot neko našo priložnost za naprej. Mi bomo še naprej pridno trenirali in upam, da se nam bo ta trud enkrat povrnil. Naši kratkoročni cilji so zelo dobro definirani. Na vsako tekmo se moramo maksimalno pripraviti, dali bomo vse od sebe in videli bomo, kam nas bo to pripeljalo," je na današnji novinarski konferenci dejal trener velenjske ekipe Jovičić.

Preberite še:

Diogo Silva
Sportal Najboljši mladi evropski rokometaš ni dolgo razmišljal
Celje pivovarna Laško
Sportal Državni in pokalni zmagovalci začeli z misijo nova sezona
Ne spreglejte