Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
23.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 23.15

8 let

Velenjčani se zavedajo, kdo je favorit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometaši velenjskega Gorenja se na povratno tekmo četrtfinala lige prvakov odpravljajo brez utopičnih pričakovanj. Ciudad Real si je že v Rdeči dvorani nabral osem zadetkov prednosti.

Čeprav se je ekipa Gorenja na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov dostojno upirala trikratnemu prvaku tega najprestižnejšega evropskega rokometnega tekmovanja (slavili so leta 2006, 2008 in 2009) – poleg tega imajo v svojih vitrinah še dva pokala EHF (2001 in 2003) ter štiri naslove španskega prvaka (2004, 2007, 2008 in 2009) – je Ciudad Real v zaključku dvoboja v velenjski Rdeči dvorani pokazal, zakaj je trenutno eden najboljših klubov v Evropi.

Tamše: V Španijo gremo sproščeni

Poleg vseh že osvojenih lovorik bodo varovanci Talanta Dušebajeva na domač parket stopili z osmimi goli prednosti (na prvi tekmi je bil izid 31:23). Da so absolutni favoriti za napredovanje v polfinale, se zavedajo tudi v velenjskem taboru. "V Španijo gremo sproščeni. Že na prvi tekmi smo dobili odgovore na to kje trenutno smo in kam sežemo. Zdaj nas čaka težko delo. Potrudili se bomo po naših najboljših močeh in upam na ugoden izid. Če bomo igrali tako, kot smo v domači dvorani v prvih 15. minutah bo na koncu rezultat lepši, kot na prvi tekmi," je pred odhodom v osrednjo Španijo dejal trener Gorenja Branko Tamše.

Bezjak: Ta dvoboj je za nas nagrada

Po tekmi premora se na parket vrača Marko Bezjak, ki na dvoboj s Ciudad Real predvsem z vidika nabiranja izkušenj: "Na takšnih tekmah se lahko veliko naučimo. Dvoboj s tako uglednim nasprotnikom je nagrada za vse letošnje in lanske dogodke v našem klubu. Če bomo pravi, se lahko s njimi kosamo tudi za bolj ugoden rezultat, kot je bil v Velenju."

Krožni napadalec slovenske reprezentance in velenjske zasedbe Miha Žvižej je ob tem dodal: "Že na prvi tekmi se je videlo, da je kakovost odločno na strani španske ekipe. Od Evrope se nameravamo posloviti na dostojen način, torej vsak igralec bo moral dati vse od sebe."

Kako se bodo rokometaši Gorenja uspeli upirati španskemu Ciudad Realu, bomo lahko spremljali v soboto po 18. uri. Takrat se bo namreč v dvorani Quijote Arena začel boj za vstop v polfinale lige prvakov.

Ne spreglejte