Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 12. 2017,
16.50

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

rokomet SP 2017 Nemčija Slovenija Paragvaj

Četrtek, 7. 12. 2017, 16.50

6 let, 4 mesece

poročilo s tekme Slovenija : Paragvaj

Slovenske rokometašice brez stresa čez Paragvajke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Ana Gros | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnji tekmi 4. kroga na svetovnem prvenstvu v nemškem Trierju premagala Paragvaj z 28:22 (18:9).

Slovenijo je po izjemno zahtevnih preizkušnjah s Francijo, Romunijo in Angolo danes opravila s Paragvajem. Po obračunu z "rokometno analfabetko" iz Južne Amerike jo že naslednji dan čaka izjemno zahtevna tekma s Španijo, ki se bo v tukajšnji Areni pričela ob 20.30.



Četrto mesto v skupini prinaša obračun s strašnimi Norvežankami

Slovenija bo v primeru zmage nad Španijo - njun zadnji medsebojni dvoboj na lanskem evropskem prvenstvu na Švedskem se je končal z visoko zmago španske izbrane vrste s 30:18 - celo kandidirala za prvo mesto v skupini A, v primeru poraza pa ji grozi četrto mesto, tega pa se - to velja tudi za Romunijo, Španijo in Francijo - na vse načine želi izogniti.

Četrtouvrščeno reprezentanco iz skupine A v Trierju v nedeljo, 10. decembra, v osmini finala bržkone čaka obračun s silno močno Norveško. Branilka naslova pred dvema letoma na zaključnem turnirju na Danskem in trikratna svetovna prvakinja je na uvodnih treh tekmah v Bietigheim-Bissingenu prikazala naravnost zastrašujoče predstave in zanesljivo premagala Madžarsko, Argentino in Poljsko z razliko v golih 101:63, na zadnjih dveh tekmah skupinskega dela pa se bo pomerila s Češko in Švedsko.

Kaj se lahko še zgodi?

Danes bosta v skupini A na sporedu še dve tekmi. Ob 18. uri bodo na igrišče stopile Romunke in Angolke, ob 20.30 pa Španke in Francozinje. V primeru zmage Špank nad Francozinjami se bodo slovenske rokometašice izognile četrtemu mestu, saj bodo - v primeru enakega števila točk s Francozinjami - v prednosti zaradi zmage na medsebojni tekmi. V primeru francoske zmage nad Španijo pa se lahko Slovenija četrtemu mestu izogne tudi v primeru petkove zmage Romunije nad Francijo. Po nepolnem četrtem krogu sta Romunija in Slovenija zbrali po šest, Španija in Francija po štiri, Angola in Paragvaj pa sta brez točk.

"Pomembno je, da so mlajše okusile igranje na svetovnem prvenstvu"

Uroš Bregar | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida "Prvi polčas smo odigrali tako, kot smo morali in naredili večjo razliko, v drugem pa sem dal priložnost mlajšim rokometašicam, saj želim, da čim več igrajo. Naloge nismo opravili tako, kot smo si zadali, zato sem moral na koncu moral zamenjati nekaj igralk, a nič ne de, pomembno je, da so mlajše okusile igranje na svetovnem prvenstvu, za kar jim čestitam," je po zmagi nad Paragvajem povedal slovenski selektor Uroš Bregar.

Sproščeno prek Paragvajk

Slovenske rokometašice so brez stresnih trenutkov opravile z Južnoameričankami, selektor Uroš Bregar pa je zavoljo očitne razlike v kakovosti lahko tudi malce spočil v dosedanjem delu svoje najbolj obremenjene varovanke, ki jih bo močno potreboval na najbolj usodnih tekmah v Nemčiji.

Ne glede na to so si na tem prvenstvu zelo prepričljive Slovenke že na polčasu priigrale devet golov prednosti (18:9). V drugi polovici so bili v njihovi igri prisotni veliko večji vzponi in padci, a zmage v nobenem trenutku niso ogrozile, čeravno njihova vnema in motivacija zaradi nekakovostnih igralk na nasprotni strani igrišča enostavno ni bila na najvišji ravni.

V slovenski izbrani vrsti sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Ana Gros in Tjaša Stanko, obe sta dosegli po šest golov.

Slovenija : Paragvaj 28:22 (18:9)

Arena Trier, gledalcev 1.590, sodnika: Krichen in Makhlouf (oba Tunizija).

Slovenija: Pandžić, Vojnović, Ferfolja, Rudman 1, Gros 6 (4), Žabjek 1, Stanko 6 (1), Abina 1, Zulić, Irman 1, Koren 4, Vučko, Vrček 2, Krhlikar, Beganović 2, Amon 4.

Paragvaj: Villalba, Yaryes, F. Acuna 3, Genes, Insfran 4, Rolon, Fiore 8 (2), Dos Santos, Fernandez 3, Faria 3, Gorosa, Leiva, Benitez, Martinez, A. Acuna, Gonzalez 1.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (5), Paragvaj 2 (2).

Izključitve: Slovenija 10, Paragvaj 6 minut.

Rdeči karton: /.

Ne spreglejte