Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 1. 2010,
20.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 20. 1. 2010, 20.51

8 let

Slovenija bila blizu zmage, a dobila le točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenija je drugo tekmo na evropskem prvenstvu v rokometu v Avstriji odigrala izvrstno 55 minut, nato pa v izteku popustila in v žep pospravila le točko (34:34).

Slovenija je drugo tekmo začela v postavi Luka Žvižej, Aleš Pajovič, Uroš Zorman, Miha Žvižej, Renato Vugrinec, Dragan Gajič in Gorazd Škof. V napadu in obrambi sta se menjala Miha Žvižej in Miladin Kozlina. Slovenska vrsta je začela vrhunsko, prvi gol je mojstrsko zabil Zorman, naslednjega Miha Žvižej po podaji Zormana, pa spet Zorman za vodstvo s 3:0. V obrambi 6-0 je četa Zvonimirja Serdarušića ustavila vseh pet uvodnih napadov Nemcev. Že takoj je začel z nabiranjem obramb Gorazd Škof. Izbranci Henerja Branda so žoge izgubljali po tekočem traku, Slovenci pa jih tudi izvrstno ustavili. V 9. minuti, ko je izid 4:0 v protinapadu postavil Luka Žvižej, je brkati nemški strateg vzel minuto odmora. Prvič so Nemci zatresli mrežo preko Holgerja Glandorfa šele v 10. minuti.

Za prvih +6 (8:2) je v 14. minuti s protinapadom poskrbel Luka Žvižej. V napadih so naši fantje navduševali, a še bolj v obrambi, kjer nemške ekipe ni mogel razigrati ne Kraus, ne Hass. Slovenija je prvič vodila za sedem zadetkov v 18. minuti (10:3). Nemci so v napadu spremenili obrambo v 5+1, zato je kapetan Slovenije dobil "čuvaja" Theuerkaufa. V napadu se je razigral tudi Renato Vugrinec, igro pa je od 24. minute dirigiral dobro Sebastian Skube. Še trikrat so Slovenci vodili za sedem zadetkov, na polčas pa odšli s petimi naskoka (16:11).

Na začetku drugega polčasa so Nemci najprej približali na le štiri zadetke zaostanka (17:13), a Slovenci so nadaljevali z bojevitostjo v obrambi ter hitrimi in učinkovitimi akcijami in zadetki Luke in Mihe Žvižeja, Davida Špilerja, Aleša Pajoviča in Vid Kavtičnika v 35. minuti znova prišli na dokaj varnih +6 (20:14). Ob tem je treba povedati, da je Gorazd Škof v drugem polčasu prvo obrambo vknjižil šele v 40. minuti (nato ga je v vratih zamenjal Aljoša Rezar). Zadetke za Nemčijo pa sta zabijala predvsem od blizu in s šestmetrske črte Müller in Theuerkauf. Slednja sta povzročala naši obrambi kar nekaj preglavic in skoraj sama znižala rezultat znova na -3. Po izgubljeni žogi v napadu, je v protinapadu stekel Michael Hass in premagal vratarja Aljošo Rezarja za 24:26. Potem so znova povišali na +5, a pregovorna nemška vztrajnost ni in ni hotela popustiti. K sreči je imel "zlato" roko Špiler, ki je blestel s samostojnim prodori.

V 57. minuti je po nekaj smole in obramba Nemčija prvič prišla na le zadetek zaostanka (33:32). V 58. minuti je Uroš Zorman izgubil žogo v napadu, prvič na tekmi pa so nato Nemci po zadetku Theuerkarfa izenačili (34:34), Slovenija je imela napad, a David Špiler je zadel le vratnico. Dolg napad Nemcev je sedem sekund pred koncem zaključil Glandorf, a streljal mimo gola. Selektor Slovenije je vzel minuto odmora, do izteka tekme so bile še štiri sekunde, Slovenci pa žoge niso spravili do gola.

Ne spreglejte