Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 4. 2010,
20.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 15. 4. 2010, 20.33

8 let

Slovenci v končnici poraženi na Češkem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V prvem krogu mednarodnega turnirja na Češkem se je moška rokometna reprezentanca Slovenije pomerila z gostitelji, ki so v Zubriju zmagali s 33:32 (15:15).

Tekmo v Zubriju so bolje začeli igralsko precej spremenjeni Slovenci, ki so z zadetkoma Davida Špilerja in Davida Miklavčiča že v drugi minuti povedli z 2:0. Toda gostitelji so hitro izenačili, a predvsem po zaslugi Aleša Pajoviča so si gostje spet priigrali dva zadetka prednosti (5:3). Sledili so trije zaporedni zadetki češke izbrane vrste in v deveti minuti tudi njihovo prvo vodstvo (6:5), za izenačenje pa je s svojim premiernim zadetkom v slovenskem reprezentančnem dresu poskrbel Peter Pucelj. Pri izidu 8:8 je vratar Gorazd Škof v šestih minutah obranil kar tri sedemmetrovke zapored (dvakrat Filipu in enkrat Mičkalu), njegovi soigralci v polju pa so z delnim izidom 3:0 (v polno so zadeli Luka Žvižej, Dragan Gajič in Klemen Cehte) poskrbeli za prvo vodstvo s tremi zadetki naskoka (11:8 v 21. minuti).

Poškodba Pajoviča

Domači selektor Martin Liptak je nato vzel minuto odmora, ki sprva ni obrodila sadov, kajti Slovenci so si še dvakrat priigrali "plus tri" (12:9, 13:10). Toda v končnici prvega polčasa so Čehi poskrbeli za delni izid 3:0 in štiri minute pred koncem izenačili na 13:13. Luka Žvižej in David Miklavčič sta se nato spet vpisala med strelce za slovensko vodstvo s 15:13, toda do konca prvega dela igre so Čehi še dvakrat zadeli v polno in na odmor sta reprezentanci odšli brez zmagovalca (15:15).

Na začetku drugega polčasa sta v igro stopila Uroš Zorman in Jure Dolenec (poleg njiju priložnosti v prvem delu nista dobila še Matevž Skok in Rok Žuran), prav Dolenec pa je že v prvi minuti dosegel tudi svoj prvi zadetek v reprezentančnem dresu. Le minuto kasneje je Slovenija ostala brez Aleša Pajoviča, ki je moral zaradi poškodbe z igrišča in se do konca tekme ni več vrnil na parket. Kljub temu so Slovenci najprej hitro stopili manjšo češko prednost (18:16, 19:17), nato pa s štirimi zaporednimi zadetki v štirih minutah povedli s 23:20. Toda gostitelji (nastopili so brez prvega zvezdnika in Kielovega igralca Filipa Jiche, najboljšim igralcem letošnjega EP v Avstriji) se niso predali in po zaostanku z 22:25 z delnim izidom 3:0 znova poskrbeli za izenačenje.

Slovensko neučinkovitost je s svojim prvim zadetkov v dresu z državnim grbom prekinil Rok Žuran (26:25), predvsem po zaslugi vratarja Gorazda Škofa (skupaj 13 obramb) in učinkovitega Luke Žvižeja (11 zadetkov) pa je Serdarušićeva četa povedla z 29:27 in 30:28. Toda nato se je pri domačinih razigral krožni napadalec Bednarik in s tremi zaporednimi goli izid izenačil. Sledila je dramatična končnica, v kateri je Rok Žuran v 58. minuti slovenski reprezentanci priigral zadnje vodstvo (32:31). Na nasprotni strani je dobro minuto pred koncem v polno zadel Zdrahala, selektor Serdarušić pa je pol minute pred zadnjim znakom sirene vzel minuto odmora. Toda slovenski rokometaši so že po nekaj sekundah naredili napako v napadu, v "kontri" pa je končni izid za zmago Češke s 33:32 postavil Štehlik. Slovencem je nato ostalo še nekaj sekund za zadnji napad, a niso prišlo do strela na gol in morebitnega izenačenja.

Ne spreglejte