Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 10. 2023,
20.30

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

evropska liga RK Gorenje Velenje

Torek, 24. 10. 2023, 20.30

6 mesecev, 1 teden

ROKOMET, EVROPSKA LIGA, 2. KROG

Hud boj, poraz Gorenja v tesni končnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
RK Gorenje Velenje - Pfadi Winterthur | Velenjčani se bodo danes pomerili proti Sävehofu. | Foto Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Velenjčani se bodo danes pomerili proti Sävehofu.

Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

Rokometaši velenjskega Gorenja so v drugem krogu skupinskega dela evropske lige na Švedskem izgubili proti Sävehofu s 34:36 (17:18). Velenjska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 14. novembra, ko se bo doma pomerila s špansko Cuenco.

Slovenski podprvaki so po uvodni in zanesljivi zmagi pred tednom dni v Velenju nad švicarskim Winterthurjem s 34:26 zdaj v predmestju Göteborga morali priznati premoč Sävehofu, ki je po dveh zmagah na prvem mestu v skupini C.

V prvi polovici je bila tekma povsem odprta. Večji del so bili v vodstvu domači rokometaši, pred odhodom na veliki odmor pa so v Partille Areni zagospodarili izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića ter si po golih Tilna Sokoliča in Eneja Slatineka Jovičiča v 26. minuti priigrali dva gola prednosti (15:13). Velenjčani so prvi polčas zaključili z golom zaostanka (17:18), v začetku drugega pa po delnem izidu 3:0 v korist domačih rokometašev pa prvič na dvoboju za štiri gole (17:21).

RK Gorenje Velenje - Pfadi Winterthur | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com V nadaljevanju so se pogumno spustili v lov za švedskimi podprvaki in jim v 54. minuti po golu Petra Šiška povsem zadihali za ovratnik (32:33), minuto kasneje pa so po zadetku Urbana Pippa znižali na 33:34. Prelomni trenutki dvoboja so bili razburljivi, rokometaši iz Šaleške doline pa kljub enakovredni predstavi niso uprizorili preobrata. Gostitelji so jim po golu Gustafa Wedberga v 57. minuti znova ušli na dva gola (34:36), po obojestransko živčni predstavi - v zadnjih treh minutah se igralci Sävehofa in Gorenja sploh niso vpisali med strelce - pa sta točki ostali v Skandinaviji.

V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Šiško in Slatinek Jovičič. Prvi je dosegel osem, drugi pa sedem golov. Izkazala sta se tudi Pipp in Sokolič s po šestimi zadetki.

"Čestitam svojim fantom za prikazano"

"Vedeli smo, da nas čaka težka tekma proti ekipi Sävehofa, ki igra zelo organizirano in je trenutno tudi vodilna ekipa na Švedskem. Na tekmo smo se pripravljali tako kot na vsako, dali smo vse od sebe, a žal ostali prekratki za kaj več. Verjamem, da bomo v Velenju pokazali drugačen pristop," je po tekmi povedal Peter Šiško. Trener Jovičić pa: "Za nami je zelo izenačena tekma. Mi smo odigrali dobro tekmo, imeli smo nekaj priložnosti za izenačenje in tudi za zmago, žal se nam na koncu ni izšlo. Čestitam svojim fantom za prikazano. Odigrali smo dobro tekmo, glede na to, da nam manjkata Drobež in Verdinek in menim, da smo slovenski rokomet dobro predstavili Evropi."

Evropska liga, 2. krog:

Torek, 24. oktober:

Lestvica:

Ne spreglejte