Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2008,
22.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 18. 1. 2008, 22.32

8 let

Prva stava dobljena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Si predstavljate, da morate za pranje perila porabiti 4000 evrov? Toliko naj bi slovenska reprezentanca plačala za deset dni evropskega prvenstva. Sama pa se morem pohvaliti s prvo dobljeno stavo.

V slovenskem taboru so bili šokirani ob novici v hotelu, kjer prebivajo, da jim bodo organizirali pranje perila po ceni 10 evrov za kilogram. Po računici naj bi v času prvenstva naši potrebovali te storitve za okrog 400 kilogramov, ne vštevši pranja dresov. Za te naj bi plačali še več. Ja, tudi pri tem so Norvežani pokazali, da so najdražja država v Evropi. Njihov BDP na prebivalca znaša kar 46.800 ameriških dolarjev, slovenski za primerjavo 23.400 USD, poljski pa le 14.400 USD.

Zato so vsote, ki so jih na Poljskem določili za nagrade ob osvojenih lovorikah vrtoglave. Za zlato na Euru 2008 bodo prejeli 400.000 zlotov, kar je skoraj 110.000 evrov. Za srebro so jim namenili 300.000 zlotov, za bron pa 200.000. Če se ob tem neposredno kvalificirajo na olimpijske igre bo reprezentanca prejela še dodaten znesek v višini 110.000 evrov. Če pa bi slučajno avgusta v Pekingu stopili na sam olimpijski prestol pa jih bi v domovini nagradili z milijonom zlotov (kar je skoraj 275.000 evrov).

Množična novinarska zasedba

Precej manjše vsote pa vlagamo slovenski novinarji v Stavangerju. Ponavadi se na velikih tekmovanjih vselej odločimo za interne stave, ki se seveda nanašajo na slovensko reprezentanco.

Pred tekmo s Češko smo bili vsi precejšnji optimisti, nihče ni namreč napovedal poraza naših. Po izteku igralnega časa pa sem se lahko veselila skupaj s kolegom iz Večera Bojanom Baumanom, saj sva oba napovedala dva zadetka razlike. Saj veste, da se ob delu še nekoliko zabavamo, je le potrebno poskrbeti. Sicer pa od kar se sama udeležujem velikih tekmovanj ne pomnim tolikšne slovenske novinarske zasedbe. Na Norveško nas je pripotovalo kar 11 predstavnikov sedme sile. Na evropskih in svetovnih prvenstvih nikoli ne manjkajo Goran Cvijič, Ivo Milovanovič, Rajko Dolinšek, Miha Hočevar in Dejan Kresnik. Lahko bi rekli, da gre za stalne člane slovenskih odprav. Sama sem se jim pridružila šele leta 2004, v tokratni zasedbi pa sta tako televizijski kot radijski kolega dobila pomočnika. Prvič na tovrstnem tekmovanj je Tomaž Hudomalj s svojim snemalcem, medtem ko je radijski glas Uroša Volka rokometno dogajanje spremljal že del lanskega svetovnega prvenstva.

Nikakor ne gre zanemariti fotografa časnika Ekipe Grega Werniga. Brez njega bi nam bilo tako dolgčas. Mariborčan na začasnem delu v slovenski prestolnici je kot smetana na vrhu sladoleda. Poskrbi za smeh in veselje ter šale, ki jim ni konca ne kraja. Zmage so ob njem slajše, porazi pa sploh ne žalostni.

Ne spreglejte