Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
5. 5. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Veselin Vujović PPD Zagreb Rokometna reprezentanca

Četrtek, 5. 5. 2016, 6.00

6 let, 7 mesecev

Ponudbe za slovenskega selektorja kar dežujejo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
veselin vujovic zagreb | Foto Sportida

Foto: Sportida

Trener Zagreba in selektor slovenske rokometne reprezentance ima na voljo precej možnosti glede nadaljevanja kariere. Katar, Iran in še kaj je v igri.

Če izvzamemo 14. mesto na evropskem prvenstvu, je leto 2016 za Veselina Vujovića izjemno. Nominiran je za najboljšega trenerja v ligi prvakov, v kateri je oslabljeni Zagreb drugič zapored popeljal do četrtfinala, hrvaško prestolnico do evforije ter do najbolje obiskanega prizorišča.

V ligi Seha je osvojil tretje mesto in bil izbran za najboljšega trenerja regionalnega tekmovanja. Slovensko reprezentanco pa je mimo večine pričakovanj z zelo močnega kvalifikacijskega turnirja popeljal na olimpijske igre. Meseci za oblizniti prste, torej.

Katar, Iran, Poljska, Španija in ...

Omenjena presenečenja - ne Zagreb ne Slovenija na svojih bojnih poljih nikakor nista bila favorita - niso ušla niti potencialnim Vujovićevim novim delodajalcem. Črnogorec je razkril, kateri klubi in države si ga želijo. "Pogodbo z Zagrebom imam še za eno sezono, a s klavzulo, da lahko odidem ob boljši ponudbi. Teh pa ne manjka. Skoraj vsak dan me kliče šejk iz katarskega Al Sadda, ki ne sprašuje za ceno. Vodilni pri iranski zvezi pa so mi dejali, naj si ceno določim sam," je dejal v pogovoru za Jutarnji list.

To pa še ni vse: "Zavrnil sem poljsko Wislo in špansko La Riojo. V igri je še en klub zvenečega imena, a o tem ne bi govoril do sestanka z vodstvom Zagreba. Rad bi ostal, fantje so sijajni, a ni vse odvisno od mene."

 

Vprašanje morebitne zamenjave delodajalca, vsaj ob odhodu iz Evrope, bo verjetno za sabo potegnilo tudi razmislek o nadaljevanju selektorske poti. | Foto: Sportida Vprašanje morebitne zamenjave delodajalca, vsaj ob odhodu iz Evrope, bo verjetno za sabo potegnilo tudi razmislek o nadaljevanju selektorske poti. Foto: Sportida

Na velik ulov je vredno počakati

Ob namigovanjih na odhod se seveda poraja logično vprašanje: kako bo tedaj s selektorsko vlogo? Ko je pred približno letom Vujović prišel na čelo reprezentance, je podpisal triletno pogodbo. A saj veste, kako je s papirji ... Povsem nekaj drugega je voditi reprezentanco, ki domuje dobre pol ure vožnje od tvojega kluba, ali pa na primer iz Katarja.

To si je res težko prestavljati, enako kot to, da bi se Vujović odločil na vrat na nos. Več kot jasno je, da si nekoč želi (spet) voditi zares velik klub. In verjetno je bolje počakati na takšnega kot pa za bistveno večjo plačo oditi denimo v arabski svet, iz katerega sicer Vujo izkušnje že ima.

 

Ne spreglejte