Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 12. 2010,
8.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 12. 2010, 8.28

8 let

Pokazati večjo željo po borbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska ženska rokometna reprezentanca odšteva dneve do odhoda na evropsko prvenstvo, še prej pa jih čaka generalka v Črni gori. Kapetanka Vesna Puš o pričakovanjih in zadnjih popravkih v igri.

V slovenski ženski rokometni izbrani vrsti se zavedajo, da po številnih odpovedih, iz takšnih in drugačnih razlogov, ekipa potrebuje nekaj časa, da se organizira in korektno, predvsem pa učinkovito, razporedi vloge. Selektor Ivica Rimanić poudarja, da je to najlažje doseči s tekmami. Tako so se njegove izbranke pred dnevi vrnile iz Španije, kjer so na močnem turnirju zasedle peto mesto, sedaj pa sta na sporedu še dve tekmi v Tivatu in Podgorici, kamor jih je na pripravljalna dvoboja povabila Črna gora, ki bo prav tako nastopila na decembrskem evropskem prvenstvu na Norveškem in Danskem.

V iskanju udarne kombinacije

Vemo, da na tovrstnih srečanjih zmaga ni v prvem planu, pač pa vpogled v trenutno pripravljenost. "Na turnirju v Španiji se je jasno pokazalo, da če se ne držimo kocepta igre in dogovorov, če igramo preveč individualno in premalo kot ekipe, ne gre. To bomo v Črni gori skušali spraviti na prave tirnice. Iščemo najbolj udarno kombinacijo za igro, mlade igralke pridobivajo na izkušnjah in mislim, da bo to zelo dobra popotnica za odhod na evropsko prvenstvo," je o ciljih pred srečanji s Črno goro povedala izkušena kapetanka slovenskih rokometašic Vesna Puš.

Slovenke so se s Črnogorkami pomerile pred kratkim ravno na omenjenem turnirju v Španiji, kjer so zmago slavile Rimanićeve izbranke, vendar tam reprezentanca ene izmed držav bivše Jugoslavije ni nastopila v popolni postavi, saj se je večina prve ekipe pripravljala v Podgorici. V torek je črnogorski selektor Dragan Adžić podal končni seznam potnic na skandinavski Euro 2010, kjer se bodo v skupini B pomerile s Hrvaško, Rusijo in Islandijo, tekmi s Slovenijo pa bosta praktično edini pravi pred odhodom na prvenstvo.

Kateri pa bo tisti element igre, na katerega bodo Slovenke še posebej pozorne na generalki pred odhodom v Lillehammer? "Popraviti moramo igro v obrambi. Tu predvsem mislim na agresivnost, nepopustljivost in malo večjo željo po borbi," je poudarila Puševa.

Mladost je lahko tudi prednost

Ker je boj za evropski rokometni prestol že skoraj pred vrati, se je odlična 34-letna igralka Olimpije ozrla tudi proti prihajajočemu nastopu na tem velikem tekmovanju, na katerega so reprezentantke čakale kar štiri leta. V tem času se je ogrodje razumljivo spremenilo, predvsem pa pomladilo. "Res je, da je naša reprezentanca zelo mlada in da sva le dve igralki, ki sva že nastopili na katerem od velikih tekmovanj (Vesna Puš in Sergeja Stefanišin, op. p.), vendar upam, da ne bodo podlegle pritiskom in da se bo vse dobro izteklo. Je pa tudi res, da bodo te mlade igralke imele še dodaten motiv dokazovanja in to je morda naša prednost," je pogovor optimistično zaključila Puševa.

Ne spreglejte